Tekil Mesaj gösterimi
Alt 22 Ağustos 2013, 21:10   Mesaj No:3

Esma_Nur

Medineweb Emekdarı
Esma_Nur - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu: Esma_Nur isimli Üye şuanda  online konumundadır
Medine No : 4458
Üyelik T.: 19 Ekim 2008
Arkadaşları:0
Cinsiyet:kadın
Memleket:sivas/istanbul/
Mesaj: 5.446
Konular: 575
Beğenildi:4543
Beğendi:6156
Takdirleri:24126
Takdir Et:
Standart Cevap: Asalet nedir ? Asil misin?/Muhsin Arslan

وَلَقَدْ كَرَّمْنَا بَنِي آدَمَ وَحَمَلْنَاهُمْ فِي الْبَرِّ وَالْبَحْرِ وَرَزَقْنَاهُم مِّنَ الطَّيِّبَاتِ وَفَضَّلْنَاهُمْ عَلَى كَثِيرٍ مِّمَّنْ خَلَقْنَا تَفْضِيلاً

Andolsun, biz insanoğlunu şerefli kıldık. Onları karada ve denizde taşıdık. Kendilerini en güzel ve temiz şeylerden rızıklandırdık ve onları yarattıklarımızın birçoğundan üstün kıldık. ''17 / İSRÂ - 70 ''

İnsanlar eşit onur ve haysiyete sahiptirler. Herkes kendi onur ve haysiyetini korumakla mükelleftir.İnsanlar yaptıkları işlerle başkaları yanında değerli olur veya olamazlar.Bir insan yaptığı bir davranışın değerli ve sevimli olup olmadığını test etmek isterse empati yapsın.Yani tek başına kalınca bir vicdan muhasebesi yapsın, karşıdaki ben olsaydım ne yapardım? Gerçek vicdan herkese doğruyu fısıldayacaktır, ancak nefis …ama,… fakat diyerek kendini haklı çıkarmaya çalışacaktır.

İnsanlar dünyalık elde etme ve nefsin arzusunu yerine getirme uğruna başkalarının karşısında küçülürlerse onurlarını koruyamazlar. Hassasiyetler kaybolursa, bahaneler ile nefis tatmin olurken yavaş yavaş ta ONUR kaybolur.

Efendimiz Allah’ın emirlerini tebliğe başladığında Mekkeli müşriklerin önde gelenleri toplanıp onunla anlaşmak istediler. İçlerinden O’nun üzerinde etkili olacağına inandıkları birini seçerek elçi yaptılar. Elçi, Hz. Muhammed (asv)’in karşısında konuşmaya başladı:
“Ey Muhammed, sen bizim tanrılarımızı incittin, içimize tartışma ve bozgunculuk tohumları ektin, dayanışmamızı, birliğimizi bozdun, hepimize üzüntü ve dert getirdin. Eğer zenginlik istiyorsan, seni ülkemizin en zengini yapalım. Güç, iktidar ve liderlik istiyorsan, seni başımıza reis yapalım. İstediğin güzel bir kadın varsa, söyle, hemen senin olacaktır. Eğer hastaysan ve bu peygamberlik iddian ondan kaynaklanıyorsa, en iyi doktorları bulup seni tedavi ettirelim.”dedi.

Bu teklif karşısında Efendimiz (s.a.v) şöyle selendi onlara:

“Ben mal istemiyorum. Hükümdarlık arzum da yok. Hatice’den başkasında da gözüm yok. Hasta da değilim. Ben sadece Allah’ın aciz bir kuluyum. O Allah ki beni size elçi olarak gönderdi. Bunu kabul ediyorsanız peşimden gelin. Aksi halde şunu aklınızdan hiç çıkarmayın, güneşi bir elime, ayı diğer elime koysanız bile bu davadan dönmem”

İşte bizlere örnek duruş, örnek hayt,gayet net, kesin ve hiçbir tevile yer yok.Rabbimiz bizlere ONURLU bir hayat nasip eder inşallah.
__________________
Birbirimize Fikirlerimiz uyuşmasa bile İNSAN olduğumuz için SAYGI duymamız lazım...

Ne MUTLU MÜSLÜMANIM DİYENE....
Alıntı ile Cevapla