Tekil Mesaj gösterimi
Alt 05 Eylül 2013, 16:05   Mesaj No:6

tevhid_

Meal Gurubu Üyesi
Medineweb Paylaşımcı Üyesi
tevhid_ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:tevhid_ isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 19457
Üyelik T.: 19Haziran 2012
Arkadaşları:24
Cinsiyet:byn
Memleket:Kubbetü`l–İslâm
Yaş:27
Mesaj: 378
Konular: 84
Beğenildi:146
Beğendi:141
Takdirleri:10
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Cevap: ilim ve menzil cemmatini bilen varmı?

Alıntı:
FECR Üyemizden Alıntı Mesajı göster
İlim ve menzil cemaati denilen bir tarikat değildir. Doğuda ortaya çıkmış bir cemaattir. Bu iki cemaat, önceden tek bir cemaatti.Bunlara Doğu'da Hizbullah cemaati adı veriliyor. Bu grup Vahdet grubu olarak da bilinir. İlim ve Menzil cemaati bu cemaatin ikiye bölünmesinden ortaya çıkmıştır.Vahdet grubundan ayrılan Fidan GÜNGÖR liderliğinde ayrılanlar Menzil Cemaatini kurdular. İlim cemaatini de ,17 Ocak 2000 tarihinde Beykoz operasyonunda öldürülen Hüseyin VELİOĞLU kurdu.
Aslında Doğudaki Hizbullah'ın kuruluşuna baktığımızda Derin devletin parmağı görülüyor. Derin Devlet, PKK'ya karşı Hizbullah'ı kullandı.
Vahdet cemaatinin iki gruba ayrılmasının nedeni; PKK'ya karşı mücadele metodu hakkında olmuştur. Hüseyin Velioğlu (İlim Grubu) silahlı mücadeleyi savunurken, Fidan Güngör (Menzil Grubu) silahsız mücadeleyi savunuyordu. Bu yüzden iki grup yollarını ayırdı.Zamanla ilim grubu yani silahlı mücadeleyi savunanlar güçlendi (Nasıl güçlendiği , güçlendirildiği, silahların nasıl temin edildiği gibi konular basında çıkmıştı.)
İlim grubu silahlı mücadelesini bir taraftan PKK'ya karşı yaparken, diğer taraftan Müslümanlar arasında gücünü göstermek için Menzil grubuna ve diğer Müslüman cemaatlara karşı acımasızca hareket etmeye başladı. Menzil grubunu tasfiye etmeye çalıştı. Menzil Grubu lideri Fidan Güngör 1994 yılından beri kayıp haldedir. Cesedine bile ulaşılamadı. Bir çok Müslüman şahsiyet iki grubun çekişmesi neticesinde faili meçhule gitti.
Bu iki cemaat de tevhide bilince sahip idi ama başkaları tarafından kullanıldıklarını fark edemediler.
İlim ve Menzil Cemaatlerinin oluşturduğu olumsuz imajı düzeltmek için Doğu'daki Müslümanların daha çok çabalarına ihtiyaç var.
Evet hocam haklısınız PKK yüzünden ayrıldılar,hem Hizbullahın pkk'ya oln tavrı, içindeki bazı kişiler tarafından eleştirilmesiyle; menzil ilim cemaatlerinin oluşmasını sağladı....elbette hepsi Allah yolunda cemaatler

Alıntı:
MERVE DEMİR Üyemizden Alıntı Mesajı göster
Ergenekon iddianamesine bakarsınız ilim grubunun ve hüseyin velioğlunun derin devlet adamı olduğunu görürsünüz zaten klasik devlet metodu ile işi bitince ortadan kaldırıldılar.
Menzil grubu bu derin güçler eliyle dağıtıldı bir çok üyesi katledildi.bazıları irana gitti bir kaç üyeside hala hapiste fidan güngör şehit edilmiştir muhtemelen 93'ten bu yana haber yok. faili meçhuller ortadan kalktığı için artık eskisi gibi geri planda durmuyorlar bir kaç siteleri var.
durum böylyken ,yani kendileride hak yolunda ilerlediklerine inanıp bu yolda can verebiliyorlarsa , neden yaygın ve bilinir bir cemaat olmaya çalışmıyorlar anlamış değilim...çünkü İslam yolunda her cemaat haktır(kurallara uyulduğu müddetçe)
__________________
"İslâm; huzur ve güven"
Alıntı ile Cevapla