Tekil Mesaj gösterimi
Alt 13 Kasım 2013, 17:27   Mesaj No:17

Mihrinaz

Medineweb Baş Editörü
Mihrinaz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu: Mihrinaz isimli Üye şuanda  online konumundadır
Medine No : 14593
Üyelik T.: 15 Kasım 2011
Arkadaşları:15
Cinsiyet:Anne
Memleket:MEDİNEWEB
Yaş:44
Mesaj: 12.478
Konular: 1279
Beğenildi:11948
Beğendi:9037
Takdirleri:26687
Takdir Et:
Standart Cevap: Tekfir fitnesini soran müslümana mektup

Alıntı:
Abdulmelik Üyemizden Alıntı Mesajı göster
suçlu arama psikolojisi daime "klavuzu karga olanın" konumuna düşürür.islam dini çözüm üretir ve müslümanlardan çözüm üretmesini bekler.çözümün parçası olmak sorunun parçası olmaktan evladır."veren el alan elden üstündür" gibi. alan ele zorunlu değilse almamasını,veren elinde veriyorum havasına girmemesini önerir.düşüne tekme atmak her kişinin düşenin elini tutmak er kişi işidir.islam düşene vurmak değil düşeni kurtarmak derdinde ha keza müslümanlarada bu düşer.müslüman kişi kimsenin iman sorgulayıcısı,suçüstü yakalayıcısı,imanmetre ölçücüsü değildir.tabii ki safını belirler dostunu düşmanını bilir.bu dost yada düşman şahsının değil davasının dostu yada düşmanı noktasında bakar.olaylara kişilere şaşı bakmak kişiyi şaşı yapar belki ama bu sadece kişiye özeldir.şaşı bakış bakılan kişinin konumunu değiştrmez şaşı olana tedavi önerilir.güneşe bakmamak yada gözlerini kapatmak güneşin yokluğu anlamına gelmez bilakis bakmak istemeyene karanlık dünya hediye eder.
tekfircilk gerçekten hastalıktır.bu hastalık olaya parçacı yaklaşanları pençesine alır.tarih hep buna şahitlik etmiştir.islamın amaç ve öğretisine bir bütün bakmayanlar,ya hep yada hiç yakaşımları islama fayda yerine hep zarar vermiştir.
Kuranı ve peygamberi bür bütün olarak görenler şunu çözmüşlerdir:
islam kazanma amaçlıdır kaybetmeyı göze almaz.yani bir sokak f...sini tuuu Allah belanııı sloğanı ile değil,o sokağa düşeni kurtarmaya,sebebleri çözmeye,sokağın necasetlerini bitirmeye endekslidir.yani sivrisineklerle değil,bataklığın kurutulmasını hefedler.ve bilir ki bataklık oldukça sivri sinekler mikroplar kaçınılmazdır.

tekfirciliğe şaşı bakanların durumu budur işte.sokaktaki f...ye küfür etmek,o kadına da küfür edene de bi şey kazandırmaz.karanlığa küfür edeceğine mum yakabiliyorsan alnını öperim.yak mumu ki aydınlansın ortalık.

size şunu içtenlikle öneriyorum ki,gidin kumarhanelere,köprü altlarına,tinercilere,sokakta yatan serserilere ve anlatın islamı.emin olun ki davanıza bi şeyler kazandırmanız kaçınılmaz olur.insanlar inanılmaz bi şekilde açtır boşluktadır cahildir.yap görevini önce.benim ne işim var kumarhanede tinercide demeyın.asıl işin orda senin.

sizin göreviniz anlatmaktır tebliğdir tekfir değildir.insanlare tebliği götürmekle kazanırsınız tekfir etmekle değil.
sizin göreviniz küfür etmek değil küfrü izalet etmektir.
siz Allahın polisi değilsiniz iman ölçer hiç değilsiniz.
çözüm üretin sorun değil.çözümün parçası olun sorunun değil.

sorunlara şaşı sakat bakmakla olayları çözemezsiniz.teşhisini yapmadığınız hastalıkları alakası olmayan ilaçlarla hastayı dahada öldürürsünüz.kolu kırık adama aspirin vermekle cehaletinizi sergilemiş olursunuz.

dünyadaki sayısız cahili kafiri zındığı saymak yerine,onlardan birisini bile krutama derdine düşün.bu hem size hem davanıza pozitif bir üretmdir.

okullar uygunsuz diye kızınızı cahil bırkamak çözüm değil.çözüm üret o zavallı kıza çözüm bul.ordan kurtarayım derken kendi cehaletinize kurban etmeyın.şirk düzeni var diye ucuzcu olmayın.kaçmak ucuzluktur çözüm üretin.üretme gücünüz olmasa bile en azından çözümün yolunun emekdarı olursunuz.yani saffınızı belirlemiş olursunuz.
saygılar...
her zamanki gibi yol gösteren,muhteşem bir açıklama...rabbim ebeden razı olsun
__________________

~~~ Bilmediklerimi Ayaklarımın Altına Alsam Başım Göğe Ererdi ✒~




Alıntı ile Cevapla