Tekil Mesaj gösterimi
Alt 05 Aralık 2013, 10:56   Mesaj No:104

enes

Medineweb Acemi Üyesi
enes - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:enes isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 27
Üyelik T.: 16Haziran 2007
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
Mesaj: 49
Konular: 1
Beğenildi:4
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Standart Cevap: Bir Sorum var Hocalarımızdan cvp bekliyorum...

Alıntı:
hiranur86 Üyemizden Alıntı Mesajı göster
es selamü aleyküm hocalarım

peçe takmak farz,vacib yada sünnet midir.
kimisi tek bir hadisile delillendirip el ve yüzün avret olmadığını söylüyor,
peçe takmanın farz ve vacip olduğuna dair delilleri nelerdir?
Aleykum Selam

yüz ve eller dışında tüm vucut tüm mezhep imamlarının itifakı ile ve nas ile mahremdir.şu ayeti kerime temel delil olarak alınmaktadır.
Mümin erkeklere söyle: Gözlerini bakılması yasak olandan çevirsinler, mahrem yerlerini korusunlar. Bu, onların arınmasını daha iyi sağlar. Allah yaptıklarından şüphesiz haberdardır. Mümin kadınlara da söyle: Gözlerini yasak olandan çevirsinler, iffetlerini korusunlar, süslerini, kendiliğinden görüneni müstesnâ, açmasınlarl Başörtülerini yakalarının üzerine salsınlar. Süslerini, kocaları veya babaları veya kayınpederleri veya oğulları veya kocalarının oğulları veya kardeşleri veya erkek kardeşlerinin oğulları veya kızkardeşlerinin oğulları veya kadınları veya câriyeleri veya erkekliği kalmamış hizmetçiler, ya da kadınların mahrem yerlerini henüz anlamayan çocuklardan başkasına göstermesinler. Gizledikleri süslerin bilinmesi için ayaklarını yere vurmasınlar. Ey müminler! Saâdete ermeniz için hepiniz tevbe ederek Allah'ın hükmüne dönün." (nur 30-31)

kendiliğinden görünen müstesna denilen yüz ve ellerdir.illa peçe eldiven takacağını söyleyenler de keyfin bilir paşam denilir.müslüman kadına azimet yakışır.
Alıntı ile Cevapla