Konu Başlıkları: Talim Nasıl Çalışılır?
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 24 Şubat 2014, 12:21   Mesaj No:21

Asilem

Medineweb Usta Üyesi
Asilem - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Asilem isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 16419
Üyelik T.: 27 Ocak 2012
Arkadaşları:7
Cinsiyet:-
Memleket:Bursa
Yaş:36
Mesaj: 288
Konular: 4
Beğenildi:27
Beğendi:23
Takdirleri:10
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Cevap: Talim Nasıl Çalışılır?

Arkadaşlar talime çalışmaya başlama konusunda zaman kaybetmek istemedim, yukarda da bahsettiğim gibi konuyu buraya açtım fakat bu sırada araştırmalarıma devam ettim. Bu konuda Hasekiyi bitirmek üzere olan dayımdan destek aldım. Ve kendisi de "hemen çalışmaya başlamamı" tavsiye etti. İstanbul Haseki hocası Ramazan Pakdil'in tecvid dersleri olan bir link verdi (açıktan link paylaşımı yasak değilse burada paylaşabilirim) dün ilk dersi dinledim fakat not almadan, içeriği anlayabilmek için baştan sonra dinledim. Ve şunu anladım, bu dersleri ciddiyetle uygulamaya çalışarak ve not alarak istikrarlı bir şekilde takip etmek gerek. Sanki bir talim dersine gidiyormuşcasına..

Şimdi dün dinlediğim bölümü bugün tekrar notlarla ve uygulamalarla dinlemeyi düşünüyorum inşallah.. Eşimin Kuran talimi benden daha ilerde, kendisinin birkaç yıl süren medrese hayatı olmuş geçmişte, uygulamalarımı o dinleyecek yanlışlarımı saptama konusunda inşallah.

Ramazan Pakdil Hocanın sekiz dersi var linkte, onları bitirince Fatih Çollak'ın derslerine geçmeyi düşündüm. Böyle bir plan yaptım, Rabbim hayırla muvaffakiyetler nasip etsin hepimize inşallah...
__________________
"Bana ne çok 'gel-git'ler var hayatında, diyorsun..
Tut ki biraz Hâcer'im, hayat denen çölde say ediyorum..!"

A.Genç
Alıntı ile Cevapla