Tekil Mesaj gösterimi
Alt 09 Mart 2014, 14:32   Mesaj No:3

bilinmez

Meal Gurubu Üyesi
Medineweb Emekdarı
bilinmez - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:bilinmez isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 13966
Üyelik T.: 27Haziran 2011
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
Mesaj: 2.154
Konular: 309
Beğenildi:178
Beğendi:15
Takdirleri:560
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Cevap: MEVCUT EĞİTiM SİSTEMi[OKULLAR] VE MÜSLÜMANLARIN TAVRI NE OLMALI..

Alıntı:
hiranur86 Üyemizden Alıntı Mesajı göster
bilinmez:Temyiz çağına geldiği halde,eğitilmemiş yani mümeyyizliği ispatlanmamış,gerekli tedbirleri alınmamış; çocuk ,ister on yaşında ,ister onbir yaşında,ister oniki,onüç yaşında olsun farketmez ,asla okula gönderilemez.Velîsi ,onun amellerinden sorumludur.
Velîsi eğittiği halde,tedbirlerini aldığı halde,çocuk korkaklığından,zayıflığından yada gevşek ve umursamazlığından küfür sözü söyler ve işlerse,velîsi bu durumu öğrenir-öğrenmez onu ,okuldan almalıdır ve göndermemelidir.
Velîsi çocuğ'a eğitimi verdi,lâkin eğitimi eksik oldu,tedbir aldığını söyledi,fakat araştırıldı ve görüldü ki; verdiği eğitim ve aldığı tedbirlerde eksiklik var,bunun suçu velînindir.Yani,hatâ çocuğun kendisinde değil,velînin verdiği eksik eğitimden,aldığı eksik tedbirlerden kaynaklanmaktadır. Böyle bir durumda,çocuk okuldan alınır ve eğitimi eksiksiz verilir,gereken tedbirler alınır ,sonra test edilerek okula gönderilir.

çocuğuna daha dünyadaki sorumluluklarını yükleyemezken imanını nasıl teslim edeceksin çocuğu küfürden korunmak için her daim okulda yanında olman gerekiyor ki bu da mümkün değil.
Ve O (Allah), Kitab'da (Kur'an'da) size şöyle indirmişti: “Allah'ın âyetlerinin inkâr edildiğini ve onlarla alay edildiğini işittiğiniz zaman artık, ondan başka bir söze dalıncaya kadar, onlarla beraber oturmayın. Aksi taktirde (eğer onlarla beraber oturursanız) mutlaka siz de onlar gibi olursunuz. Muhakkak ki Allah, münafıkların ve kâfirlerin hepsini cehennemde toplayacak olandır.

çocuğun kendini küfürden koruması imkansız olduğu halde buna kendilerine bir yol aramaya çalışanlar yukardaki ayeti gerçekten anlamaya çalışsın.

şüpesiz Allah doğru söylüyor...

Çocuğun kendini küfürden koruması imkansız olan yerelere gönderilmesi velisi içinde çocuk içinde küfürdür,yukarda alıntı yaptığınız kısım kendini koruyabilenler içindir.
__________________
önce yazdığım katılım yaptığım beğeni yaptığım paylaşımların arasında azda olsa kuran ve sünnete uygun olmayan düşünceler olabilir.Bunların bana sorulmadan dikkate alınmasından mesul değilim... ...
Alıntı ile Cevapla