Tekil Mesaj gösterimi
Alt 15 Mayıs 2014, 23:01   Mesaj No:202

nurşen35

Medineweb Emekdarı
nurşen35 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:nurşen35 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 38944
Üyelik T.: 09 Şubat 2014
Arkadaşları:61
Cinsiyet:Bayan
Mesaj: 9.476
Konular: 1144
Beğenildi:4415
Beğendi:3686
Takdirleri:14253
Takdir Et:
Standart Cevap: üstteki kardeşimize dua edelim:)

Alıntı:
ibrahim73 Üyemizden Alıntı Mesajı göster
selam arkadaşlar lütfen bana yardımcı olun bi sorunum var size paylaşmak istiyom ben ta 7 ay farz namazın dan sonra bi dileğim için hep dua ettim o iş olmadı tekrar bu işin bu dileğim için dua edebilir miyim yoksa umudumu kesmeliyim lütfen cevap bekliyom arkadaşlar

İbrahim hocam, benim dileğim olmadı vazgeçiyorum, dediğiniz anda tevekkülü bırakmış olursunuz.
İnsanların istekleri ve dilekleri var olduğu sürece devam edecektir. Allah'ü Teala'dan isterken ''benim için hayırlı olanı ancak sen biliyorsun Ya Rabbi , ben senden istiyorum , hayırlı olanı nasip et '' diye istenirse daha makbuldur. Rabbimiz biz kullara ayakkabı bağınıza kadar benden isteyin icabet edeyim, diyor. Biz kul olarak istemekte acele ediyoruz. Olmayıncada üzüntü yaşıyoruz. Hocam, Rabbimizin ezelde belirlediği bir takdiri vardır. Ya dileğinizin vakti daha gelmemiştir, ya da Rabbim sevdiği kulunun istediğinin ona zarar getireceğini bildiği için onun istediğini vermemekle zarardan korumuştur İsra suresi 11. ayeti kerimede ''İnsan tıpkı hayrı istediği gibi şerri de ister'' buyurulmaktadır. Hocam bir de düşünelim; Rabbim dileğinizi kabul etmiştir, fakat mükafatını ahirete bıraktığı için sizin derecenizi yükseltecektir.
Hiç bir dua yoktur ki icabet edilmesin. Lütfen siz duanıza sabır ve sukünetle devam edin. Şikayet etmediğiniz takdirde Rabbim size icabet edecektir. Allah'a tevekkülü lütfen bırakmayın, hayırlı olanı nasip edecektir. Allah'a emanet olun.
Alıntı ile Cevapla