Tekil Mesaj gösterimi
Alt 25 Mayıs 2014, 07:09   Mesaj No:12

muhsin iyi

Medineweb Üyesi
Avatar Otomotik
Durumu:muhsin iyi isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 14028
Üyelik T.: 30 Temmuz 2011
Arkadaşları:5
Cinsiyet:
Mesaj: 143
Konular: 88
Beğenildi:29
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Cevap: Letaif Nedir, Letaiflerin Anlamları, İşlevleri, Görevleri Nelerdir? (2)/Muhsin

Tasavvuf tarikat yolu, rabıta bunlar bu yüzyılda ortaya çıkmadı. aşağı yukarı islamiyetle aynı tarihte varlar. bu yolla milyonlarca evliya yetişti. olur ki bir şeyleri kafamız almıyor olabilir. hemen inkar etmek mi lazım. senin kafana gelen bu kuşkular elbette herkesin kafasına gelmiştir. bizim de kafamıza gelmiştir. tatmin edici cevaplara ulaştık ki bu yolda devam ettik. senin belki bir haftada yaptığın ibadeti biz her gün yapıyoruz. neden. çünkü bizde aşk var. Allah aşkı ile ibadet kolay geliyor. hadi gözünü kapa da bir iki saat zikir yap. yani bu yolda olmayanlara çin işkencesi gibi gelir. ama biz bundan zevk duyuyoruz. inanın hayatımızdaki zaruri işler için zikri bırakmak zorunda kalıyoruz.

elbette tasavvuf yolu farz değil. onun için rüyada kimine mürşidi gösterilir kimine gösterilmez ve bu yola da giremez. kendi aklıyla girse de genellikle pek verimli olmaz. bu yolda senin gibi kuşkulanır. tarihte bu rüya yolu ile alınıyordu. ama şimdi iman kurtarma zamanı olduğundan mürşitler gelen kimseden böyle rüya pek istemiyorlar.

yani mürşidin nazarı senin nazarından eksik mi kalacak. günde bu kadar zikir yapan bir kişinin letaifleri ne hale gelir biliyor musun sen. bir bebek nerede yetişkin bir insan nerede. bir mürşidi kamil pek yüzlerce binlerce insan gücünde oluyor letaifler açısından.
Alıntı ile Cevapla