Tekil Mesaj gösterimi
Alt 12 Temmuz 2014, 22:36   Mesaj No:2

Medine-web

Medineweb Site Yöneticisi
Medine-web - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Medine-web isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 1
Üyelik T.: 14Haziran 2007
Arkadaşları:7
Cinsiyet:Erkek
Yaş:50
Mesaj: 2.988
Konular: 339
Beğenildi:1173
Beğendi:346
Takdirleri:7784
Takdir Et:
Standart Cevap: GÜNCEL OLARAK ,ALLAH IN HAKİMİYETİNE RAĞMEN HADDİ AŞIP AZGINLAŞMAK...\Zülküf A

bu sorun sorunlu kafaların,kronik sorunu olmuştur hep. Allaha inanıyorum da bana göre ile başlayan cümleler..Allah’a Dini Öğretmek mi; Dini Allah’tan Öğrenmek mi? asıl hastalıklı kafayı burada çözmek lazım. Allah'a Allah'ın dinini öğretme ukalalığı. Yada kitaba değil kitabına uydurma marazı...daha vahimi bu sorunlu kafanın aslında sorunsuz imanlı olduğu inancı. Yani bilmediğini bilmeye çalışmak değil, bilmediğini de bilememek çıkmazı.
sağlıklı iman diğer adı teslim olan İslam'ın sahih kaynağına göre yaşamak inanmaktır. Sahih kaynağa bağlı olmayan her yapay düşünce hiç bir zaman orijinal olamaz. İslami literatürde bunun adı islama aykırı ise şirk, küfür olarak, islama aykırı değilse bidat olarak adlandırılmaktadır. Şirk ve küfrün islam da yeri olmadığı kuşkusuz. Her bidat ise dalalettir prensibi gereği oda dışlanmaktadır.
islam ın nüzulü ve kemale ermesi 23 yıllık zaman zarfında olmuştur. Bunun 13 yıllık bölümü Mekke dönemi..ve bu dönemde ana tema sağlıklı iman eğitimi üzerine kurulu. Sağlıklı iman olmayınca sağlıksız amel kaçınılmazdır,Ruhsuz ceset gibidir.
Allah Razı olsun bu güzel tebliğ için..
__________________

Büyükler fikirleri,Ortalar olayları,Küçükler kişileri tartışır.
Alıntı ile Cevapla