Tekil Mesaj gösterimi
Alt 16Haziran 2015, 11:31   Mesaj No:5

KardelenGül

Medineweb Sadık Üyesi
KardelenGül - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:KardelenGül isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 31327
Üyelik T.: 23 Eylül 2013
Arkadaşları:10
Cinsiyet:bayan
Memleket:sivas
Mesaj: 734
Konular: 144
Beğenildi:354
Beğendi:311
Takdirleri:227
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Cevap: Bilinçli Sosyal Medya Kullanımı

Sosyal medya kullanımında dikkat edilmesi gereken bazı hususlar:
Her gördüğünüz linke tıklamayın: Araştırmalara göre, spamciler Facebook hayran sayfalarına bıraktıkları linkler sayesinde, insanları dolandırıcı sitelere yönlendirerek bu sitelere yılda 200 milyon dolar para kazandırıyorlar.
Dini ve insani hassasiyetlerinize aşırı vurgu yapan paylaşımlardan uzak durun: “Bakalım kaç kişi selamımızı alacak?”, “Hasta çocuğumuza yardım edin. Facebook her beğeniye para veriyor”, “Silinmeden okuyun, izleyin, paylaşın”, “Nokta bile olsa yorum yapın”, “Face yasakladı, kaldırılmadan paylaşın” gibi yorumlara kanmayın. Bunların hepsi sayfaların popülaritesini arttırmak için yapılan hilelerdir.
İsimlere aldanmayın: Ünlü kişiler, düşünürler vs adına açılan hesaplar tamamına yakını sahtedir. Bir grup ya da şahıs açılan adına alınan hesapları ve hayran sayfalarını takibe almadan önce bu ihtimali unutmayın (X cemaati müntesibleri gibi). Bu tür hesapları takip ederek bu şahıslara pirim vermeyin. Sadece otoriteleri ve resmi hesapları takip etmeye özen gösterin. Ortaya çıkan tuhaf manzaları düşünün: “Dört Halife adıyla açılmış bir hesaptan gelen bildirim: Dört Halife seninle arkadaş olmak istiyor” gibi.
Beğeni ve paylaşım şampiyonu olmayın: Sosyal medyada yapılan her aktivite kayıt altında olduğu gibi, hayatımızın her anında yaptığımız da amel defterimizin kaydında. Hesabını veremiyceğimiz, sonrasında pişman olacağımız şeyleri yapmamaya özen göstermeliyiz.
Yanlış bilgilerin yayılmasına alet olmayın: Sırf dini içeriği var diye paylaşımlarda bulunmayın, bu tür sayfaları takip etmeyin. (Sosyal medyada uzun süre Hz. Mevlana’nın kabri Efendimiz SAS’in kabri diye paylaşıldı.) Büyüklere ithaf edilen sözlerin doğruluğundan emin olun. Onlar o sözlerin benzerini hatta daha güzelini söylemekten aciz değiller ama, neden bir başkasının ifadesi onlara ithaf ediliyor acaba?
Klavye mücahidi olmayın: Fikrini tasvip etmediğiniz insanları takip etmekten vazgeçin. Sosyal medya üzerinden tebliğ yapmak istiyorsanız güzel ve faydalı bilgileri yayan insanlarla bir araya gelin. Karşı fikre laf yetiştirme yarışında olmayın. Fikrinlerini tasvip etmesek de galeyana gelip başkalarını küçük düşüren veya provakasyon olabilecek paylaşımlardan sakının. İsrail’in sırf internette kargaşa çıkarmaları için gençlere ödeme yaptığını unutmayın.
Savaş manzaralarını paylaşmayın: Ceset parçaları, harap olmuş şehir manzaraları paylaşmanın sevap olduğu düşüncesinden sıyrılın. Tam tersi, insanların bu tür manzaralara aşinalığını arttırarak duyarsız olunmasına alet oluyorsunuz.
Hasta resmi eklemeyin, vefat haberi duyurmayın: “Annem ameliyat oldu, duaya ihtiyacımız var”, “Amcam vefat etti” gibi paylaşımları yaparken dikkatli olun. Bu gibi durumlar mahrem konulardır. İnsanların hasta yataklarında tüm dünya tarafından görülmesi hoş bir manzara olmasa gerek. Bu tür paylaşımlar karşısında “like” butonuna basanlar ne düşünürler, onu hala çözebilmiş değilim.
Yemek fotoları paylaşmayın: Bu, hem bir nevi görgüsüzlüktür hem de olmayanın veya o an ulaşamayan insanların hakkına girilmiş olur.
Oyun oynayıp değerli vaktinizi boşa harcamayın: Oynuyorsanız bile, diğerlerine davetiye göndermeyin. Otomatik olarak gönderiyor bahanesini yapmayın. Ayarlara iyice bakın.
Kullanım şartlarını dikkatle okuyun: Kullandığınız telefon, tablet, bilgisayar vs’nin, sosyal ağın ve uygulamanın kullanım şartlarını okuyun, kullanıcı olarak haklarınızı ve sizden beklenenlerin ne olduğunu bilin.
__________________
[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]
Alıntı ile Cevapla