Tekil Mesaj gösterimi
Alt 20 Mart 2016, 19:17   Mesaj No:15

bilinmez

Meal Gurubu Üyesi
Medineweb Emekdarı
bilinmez - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:bilinmez isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 13966
Üyelik T.: 27Haziran 2011
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
Mesaj: 2.154
Konular: 309
Beğenildi:178
Beğendi:15
Takdirleri:560
Takdir Et:
Standart Cevap: Ankebut Suresini Sorularla Tanıyalım:

ANKEBUT SURESİ BİZE NE ANLATIYOR

Surenin anlattığı temel konu,İslamın hak ve hakikatine inananların kendi aile ve kabileleriyle olan mücadelesiyle birlikte inananların bu hak ve hakikatte haklı olmalarının yanında bu kutlu yolda devam ve kararlılık göstermelerine dair geçmiştende örnekler veriliyor.

İslamın hakikatiyle tanışıp kabul edenler bilmeliki ,bir deneme ve sıkıntı dönemi yaşanmalıdır.Bu sıkıntılar döneminde yolda kalanlar ve gerçekten bu yola sabredenler birbirinden ayrılmalı ve ayrılacaktır.
Ayrıca islamın hak yolu üzerinde olanların karşılaşacakları sıkıntılarından biride aile ve kabilelerinin bu hakkı ve hakikatı kabul etmedikleri gibi,islamın tafsiyesi olan anne -baba ve yakınlara karşı davranış biçimlerini yine kendi batıl yorumlarıyla kullanmaya çalışıp,inananlara sizin dininizin emirlerinden biride ana-babaya itaattir eğer bunu yapmassanız dininizi eksik yaşamış olursunuz demeleridir.
Tabiki şanı yüce Rabbimiz bunada cevab veriyor ve ana-babaya itaati ancak onların islam ile çakışmayan meşru istekleri yönünde olabileceklerini söylüyor .Bu batıl isteklerini Allah cc yine boşa çıkarıyordu.Bundanda sonuç alamayanlar,bu defada inananlara kendilerine uymalarını eğer bundan dolayı hesaba çekilip ceza verilirse kendileri ahirette bu suçu üstleneceklerini söyleyip bu kutlu yolda olanları şaşırmaya çalışıyorlardı.Tabi ki bu şekilde olanlar sadece 1400 yıl öncede kalmamış bu günde aynı tavırla inananların karşısına çıkabilmekteler.

Ayrıca müşrik kafirlerin hemen cezalandırılmamaları onların aleyhine olan bi durum olmamakla birlikte, kendilerinin hiçbir zaman cezalandırılmayacağı anlamınada gelmeyeceğidir.Ahirette bunlar için hazırlanmış çok çetin bir ceza ve yeri vardır.

Son olarak ,islamın hakikatlerine karşı direnenlere islamın hakikatlerini anlamalarına dair teşfikler yapılıp,bir yandanda kainattaki olaylar üzerinde düşündürmeye çağırılıp bu hakikati kavrayabilecekleri öğütleniyordu.Çünkü bütün evren ve bu evrenin döngüsündeki düzen her çağda haykırarak kendisini ve bu döngüyü yaratanın tek ilah olan tek Allah olduğunu ispatlıyarak, bunun peşindede ahiretteki yeniden dirilişin varlığını ispatlıyor.Bütün Rasullerin geldikleri toplumlar bu kainattaki oluşumlar üzerinde düşünmeye teşfik edilmeleride bundan dolayıdır.
__________________
önce yazdığım katılım yaptığım beğeni yaptığım paylaşımların arasında azda olsa kuran ve sünnete uygun olmayan düşünceler olabilir.Bunların bana sorulmadan dikkate alınmasından mesul değilim... ...
Alıntı ile Cevapla