Tekil Mesaj gösterimi
Alt 24 Nisan 2016, 07:37   Mesaj No:18

bilinmez

Meal Gurubu Üyesi
Medineweb Emekdarı
bilinmez - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:bilinmez isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 13966
Üyelik T.: 27Haziran 2011
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
Mesaj: 2.154
Konular: 309
Beğenildi:178
Beğendi:15
Takdirleri:560
Takdir Et:
Standart Cevap: Hakka Suresini Sorularla Tanıyalım

HAKKA SURESİ BİZE NE ANLATIYOR

Hakka suresinin işlediği konu kıyamet,kıyametin kesin kopacağı ahiretteki hesap ve bu hesapta kimlerin kazanıp,kimlerin kaybedeceğidir.

Ayrıca son Rasul Muhammed as hakkında kendisine şair,kahin gibi asılsız yaftaların geçersizliğinden bahsederek,Rasulullah ın şaşkın topluma getirdiği Alemlerin Rabbinden bir indirme ve kafir müşrikler için dönüş yaparlarsa kurtulmalarına bir vesiledir.

Bununla birlikte geçmiş dönemde yaşamış ve azgınlıkta ileri gitmiş toplumların nasıl helak olduğu anlatılmış.Zalim ve o dönemde iktidar sahiplerinin güçleride bu helakı engelleyemediği gibi ahirette cehenneme sürüklendiklerindede dünyada elde ettikleri güçleri onlara fayda sağlayamadığıdır.

Bu yönetici tayfası olan ve ellerinde yeterli güç olmasına rağmen fakir olanlara yardım etmezler.Bu iş bu günde aynıdır.Yahudi ve hırıstiyan ,budist vb ülkeleri bırakın bu gün kendini müslüman zan eden ülkelerdeki idarecilerin bile yaşadığı saltanatı fravunlar bile yaşamamıştır.

Hırıstiyanların papaları som altından yapılmış tahtına oturup,afrikadaki fakir çocuklar için dua etmesi ne kadar traji komikse,Suudi arabistandaki kralın her yıl kabeye milyar dolarlık altından Kabe için yaptırdığı örtüde bir o kadar komik,oralara giden insanların bu güngi tl bazında binlerce tl verip kabenin karşısına geçip fakirler için Allah a dua etmeside bi o kadar trajedir.

Tabiki yahudileri hiç sormayın onlar için kendilerinden başkalarının sefalet çekmeleri sanki bu batıl dinlerinin bir gereğiyken,yaşadığımız Türkiyede ise iktidar sahipleri malı yığdıkça yığarken bir diğer taraftan milyon dolarlık halkatan alınan vergilerle enlüks hayatı yaşayıp daha sonra deri koltuklarına geçip,derisi sırtına yapışmış fakir çocuklar için dua eddiklerini söyleyebiliyorlar.

Bunlar için Allah haşa bir hizmetçiymiş algısı var.Tıpkı Musa as mın kavminin Musa as ma dediklerine benzer Allah ı bu fakirlere yardım edmesi için dua ediyoruz diyebiliyorlar.

Bu yapılan DUA HEM SÜNNETULLAH A AYKIRI HEMDE DUA DEĞİL ,ALLAH A GÖREV VERME BELİRLEMEDİR.

Peki insana demezler mi ey şaşkın ve samimiyetsizler,ey iki yüzlü munafık tipler,sizler Allah a görev verirken,SİZ NEYE YARIYORSUNUZ.Bu sorumluluktan bırakın kabenin karşısında ,kabenin içinede,üstünede girseniz ve DUA,oda siz dua diyorsunuz ,dua değilde isyandır bunu yaparak bu sorumluluktan kurtulabileceğinizi mi sanıyorsunuz.

Surenin sonunda gerçek iman sahiplerininde bu imanlarının gereği yaptıkları samimi davranışlarından dolayı Allah tarafından cennetle mükafatlandırılacağı anlatılarak en sonunda,Allah ın yüceliğini tespih etmekle son bulur...
__________________
önce yazdığım katılım yaptığım beğeni yaptığım paylaşımların arasında azda olsa kuran ve sünnete uygun olmayan düşünceler olabilir.Bunların bana sorulmadan dikkate alınmasından mesul değilim... ...
Alıntı ile Cevapla