Tekil Mesaj gösterimi
Alt 18 Mayıs 2016, 18:36   Mesaj No:16

bilinmez

Meal Gurubu Üyesi
Medineweb Emekdarı
bilinmez - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:bilinmez isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 13966
Üyelik T.: 27Haziran 2011
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
Mesaj: 2.154
Konular: 309
Beğenildi:178
Beğendi:15
Takdirleri:560
Takdir Et:
Standart Cevap: Duha-İnşirah ve Tin Surelerini Sorularla Tanıyalım

İNŞİRAH SURESİ BİZE NE ANLATIYOR

Sure,Rasulullah ın toplumu hak ve hakikate çağırırken karşılaştığı sıkıntılara karşı teselli amaçlıdır.

Rasulullah ın geldiği toplum akrabalarınında aralarında olduğu bir toplumdu ve Rasulluk gelmeden önce bu toplumun içinde kayda değer bir statüsü vardı.Taki Rasulluk gelinceye ve hak batıl ayrışması başladığı ana kadarda böyle devam etti.

Bundan sonra toplum tevhide aykırı bir hayat nizamında olduğu için Rasulullah ile hemen hemen her konuda çakışmaya başladılar.Zaten tevhidin gereğide budur.

Yalnız Rasulullah ın çektiği sıkıntılara Rabbisi yetişmiş ve teselli etmiştir.

Bu sure Rasulullah ın hayatında,bütün tevhid ehli müslümanların yaşayacağı sıkıntılar ve bu sıkıntılara göğüs gerip tevhid üzerinde kaldıkları sürece Allah ın yardımını göreceklerine dairdir.

Surenin sonunda ise Rasulullah ın şahsında bütün tevhid ehline şöye denmektedir.Her kimki tevhid üzere kalırsa bu dünyadada ahirettede Allah tarafında toplumun içinde kayde değer bir kişilik kazanacaktır.Bunun için tevhid üzerine kararlılıkla vede Allah a ibadet etmek asl olandır.
__________________
önce yazdığım katılım yaptığım beğeni yaptığım paylaşımların arasında azda olsa kuran ve sünnete uygun olmayan düşünceler olabilir.Bunların bana sorulmadan dikkate alınmasından mesul değilim... ...
Alıntı ile Cevapla