Konu Başlıkları: Mustafa İslamoğlu/ Ne diyelim
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 15 Ocak 2019, 20:11   Mesaj No:11

Medine-web

Medineweb Site Yöneticisi
Medine-web - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Medine-web isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 1
Üyelik T.: 14Haziran 2007
Arkadaşları:7
Cinsiyet:Erkek
Yaş:49
Mesaj: 2.988
Konular: 339
Beğenildi:1173
Beğendi:346
Takdirleri:7784
Takdir Et:
Standart

Muhterem,
konuyu burada açarsanız müzakeresi de burada olmalı. Sizi ikna ederim veya siz ikna edersiniz birebir.ama bu çözüm değil. Ortada bir konu var ve okuyan yüzlerce izleyici var. İlmi konularda ezberler, gelenekler, duygusallıklar, kızgınlıklar, kırgınlıklar fanatiklikler geçersizdir. Tartıştığımız bu adam sıradan bir fert değil.ömrünü ciddi bir şekilde islami ilimlere vakfetmiş bir insan. Alim olduğunu eserleri ile dünyaya kanıtlamış bir insan.
ve insan diyorum. İsmet sıfatlı değiliz hiç birimiz. Hata da mümkün hatasız kusursuz kimse yoktur olamaz da.

hocanın beğenmediğim sevemediğim ısınamadığım keşke yapmasa dediğim ucu açık cümleler kurması,muhataplarım ne anlar nasıl anlar düşünmeden paldır küldür konuşması,yersiz zamansız uygunsuz konuşması hoş değil DOĞRU DA OLSA hoş değil.

hadis usulünde yalanla iftira ile uydurma ile mücadele var.
metin tenkid edilir
ravi tenkid edilir
zincir tenkid edilir
isnad tenkid edilir

bu dört konuda çok acımasız bir mücadele usul edinilmiş. Amaç islamın içine hurafe bidat yalan filim fırıldakları sokmamak ayıklamak. Saf duru berrak Allaha ait bir islam için mücadele edildi.

bu dört konuda hadislerle mücadele edildi. Mümkün olduğunca cerh tadil ile uydurmalar asgariye indirilmeye çalışıldı. Çoğu çöpe atıldı. Şüpheli hadisin sayısı doğruluğu kanıtlanmış hadislerin sayısının 100 katıdır.

dünyanın tüm savcılarını bir araya toplasan suçluyu bulmak için CERH VE TADİL gibi bir acımasız sağlıklı yöntemi bulamazsınız.bu acımasız yönteme rağmen tam sonuç alınamamıştır.muhadisler bu acımasız yöntemi kullanarak ömürlerini tükettiler. Elimizdeki hadisler çok emekler sarf edilerek geldi...

mesela kaynaklarımızda bir hayli hadis var.bu hadisleri kurana arz edersen pencereden atar seni.
örnek;
1- VELED-İ ZİNA CENNETE GİREMEZ hadisi...bu hadis olamaz çünkü kuranın ruhuna yüzlerce ayetine zıttır.
2-“Pazar günü her rekâtında Fatiha ve Amene’r-Rasul okumak suretiyle ve bir selamla 4 rekât namaz kılan kimseye 1000 hac, 1000 umre ve 1000 gaza sevabı yazılır. Ayrıca her rekâtı bir milyon rekâta eşit olur. Kendisiyle cehennem arasına 1000 hendek kazılır.” BUYUR BURDAN YAK.

3-“İnsanların en yalancıları boyacılar, dkiciler ve terzilerdir.” ALLAHU EKBER.(

şimdi İslamoğlu bu hadisi tenkit ettiğinde recm mi edelim?
kabak nane yoğurt şeftali batlican gibi sebzeleri öven yada yeren hadisleri tenkit ettiğimizde hadis düşmanı mı ilan edilelim?

hoca haklı mı haksız mı irdelemeden incelemeden bi zahmet kaynaklara bakmadan duygusal kinsel sinirsel fanatiksel ezbersel geleneksel hareket etmek ne kadar vicdani?

duygusal düşünce kin nefret sevgi bağlılık siyasi olmamak kaydıyla kuran sünnet çerçevesinde delil ispat ile varsanız buyurun soruna kadar müzakere edelim.
delilsiz ispatsız vay senmisin yazan söyleyen derseniz ben yokum.
__________________

Büyükler fikirleri,Ortalar olayları,Küçükler kişileri tartışır.
Alıntı ile Cevapla