Konu Başlıkları: Çocuğunuz aşık olursa?
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 05 Mayıs 2019, 12:49   Mesaj No:2

Mihrinaz

Medineweb Baş Editörü
Mihrinaz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu: Mihrinaz isimli Üye şuanda  online konumundadır
Medine No : 14593
Üyelik T.: 15 Kasım 2011
Arkadaşları:15
Cinsiyet:Anne
Memleket:MEDİNEWEB
Yaş:44
Mesaj: 12.466
Konular: 1278
Beğenildi:11938
Beğendi:9030
Takdirleri:26552
Takdir Et:
Standart

Malesef modern çağ ve batı özentili hayatlar, ailenin devlet politikasıyla içine sürüklendiği girdap, evibeveyn olarak takibi elden bırakatığınızda tam bir öğütüm olan eğitim sistemimiz; bu tarz sözleri duymamızın normal olduğu hissini veriyor bize.

Bize ait olmayan sözüm ona çözümler sunan uzmanlar gibi düşünmüyorum. Yani aşırı tepki vermeyin, anlamaya çalışın, bunlar normal şeyler gibi ana babayı anormal gösteren, tepskisiz bırakan öneriler hepsi...

Hal tavır değişikliklerine dikkat etmeli anne-babalar. Babalar çok fakedemeyebiliyor bu durımları. Anne mutlaka iyi bir gözlemci olmalı ve baba ile aynı tavrı sergilemeli.. Sevin Çocuklarınızı. Aşk nedir çocuğum diye sorsan cevap veremeyeceği bir durum bu.. Telefon Ellerinde odalara kapanamsınlar. Her halinden haberdar olmalı çocuğunun özellikle anne. Hali tavrı değiştiyse bunu farkedebilmeli.. Babayı da mutlaka haberdar etmeli sükunetle. Çok köpürtmeden ama hafifede almadan çözmeliler.

Sosyal medya ve Arkadaş çevresi çok etken bunu biliyoruz. Öyleyse arkadaşlarından, paylaşımlarından herşeyin den haberdar olmak lazım.Kızların hesapları olmasın ve neden olmaması gerektiğini bilsin. Erkeklerin ordan beğenmesi, yorum yapması haya duygularını yırtıyor. Babalar kız çocuklarının çok sever, iltifat ederlerse beğeniyi başkasından duyma ihtiyacı hissetmezler.

Oğlanın da kızdan aşağı kalır, ayrıcalıklı bir durumu yok. Hesaplarından haberiniz olsun. Okulda kızlara davranış şeklinin ne olması gerektiğini, bu yaşa gelmeden öğrenmeli. Bu yaş haramı bilmesi gerektiği bir yaş... Eleştirel, agresif değil ilgili, bilgili, güncel beyne sahip ebeveyn olmak bunu gerektiriyor.

Kız-erkek ev işlerine müdahil olmayı mutlaka bilmeliler. Sosyal medyada yada watsapta çene yaparak zaman geçiriyorlar. Aşık olmak ta arkadaşlarının yakıştırması ve aklına düşürmesiyle oluyor..Sonra of anne..Öf baba..
Mutfağa sokun. Makine yerleştirsin, kek-poğaça yapabilsin, ev süpürüp, ütü yspabilsin, enstrüman çalsın, market yapsın, muziplikler yapın, birlikte şarkı söyleyin, ayrı ayrı gezmeler yapın zihnini boşaltsın çocukların.Bırakın söylene söylene yapsınlar. Ama herhallerini gözlemleme fırsatınız olsun.

Halamı aşıkmış yolarım saçını başını, patlatırım ağzının ortasına, ver bakim şu elindeki watsaplı sosyal medyalı telefonu. Aşk acısı çek biraz deyin. Anam babam usulü dalın. Ne aşk kalır ne sevda.)) Bahardan bahardan.)))
__________________

~~~ Bilmediklerimi Ayaklarımın Altına Alsam Başım Göğe Ererdi ✒~




Alıntı ile Cevapla