Tekil Mesaj gösterimi
Alt 06 Ocak 2020, 20:21   Mesaj No:2

Mihrinaz

Medineweb Baş Editörü
Mihrinaz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu: Mihrinaz isimli Üye şuanda  online konumundadır
Medine No : 14593
Üyelik T.: 15 Kasım 2011
Arkadaşları:68
Cinsiyet:Anne
Memleket:MEDİNEWEB
Yaş:44
Mesaj: 12.422
Konular: 1272
Beğenildi:11888
Beğendi:9000
Takdirleri:26451
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart

dç. dr. ebu sifil hocanın bu nikahla ilgili sorulan soruya cavabı

[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]


''hoca gayet güzel anlatmış iş adamısın ve işin gereği çok seyahat ediyorsun. istanbul, ankara, izmir vs. de evin var. hepsinde de ayrı ayrı nikahlı karın var. işte böyle bir kolaylık var. diyelim ki 5 ay uğramadın ankara'daki evine, sorun yok. nikâhlı karın seni bekleyecek, sen gelince sofrayı hazırlayacak, ihtiyaçlarını giderecek vs. arap toplumlarında bu yaygınmış.'' Allahım sen aklıma mukayyet ol.

şimdi bu durum bizde kime uyar? hem muhafazakar, hem mütedeyyin, hem zengin iş adamı. mücahit iken müteahhit olan iş adamlarına uyar. hani şehir merkezinde ferrarilerle yarış yapan, çakarlı araçlarla gezen tipler var ya, onlar için biçilmiş kaftan.

peki hoca, sen kendi kızını böyle bir adama ikinci, üçüncü eş olarak verir misin? bunlar eşya gibi alınıp satılan birşey mi? kadınlar erkeklerin kölesi mi? biz arap toplumu muyuz? bu soruları sorarsak bize fıkıh bilimi böyle diyor diyecek.

Bu namus sadece kadınlara özgümüydü? Zengin işadamı yapınca fıkıh devreye giriyor... İş kadınıysa, recm yada yedi kocalı hürmüz.
Allah aşkınıza doymayan nefislerinize dini alet etmeyin.Kapitalizmin kadını meta olrak gördüğü, yuttuğu, dişiliğinin peşinde olduğunu söylerken...Sistem islamcıları da bilmem ne nikahı der sömürür...
Mut'a haram diyeceksiniz ama bu nikahlara helal fetvası vereceksiniz..
Bu nasıl bir kılıfına uydurulmuşluk...

''Sistem, dindarları zenginleştirdikçe yeni bir fıkıh alanı ortaya çıkıyor “Uçkur Fıkhı” kısaca yaptıkları çapkınlıkları İslama yamama , meşrulaştırma fıkhı''.. diyen az bile demiş.
__________________

~~~ Bilmediklerimi Ayaklarımın Altına Alsam Başım Göğe Ererdi ✒~




Alıntı ile Cevapla