Tekil Mesaj gösterimi
Alt 10 Mart 2021, 08:22   Mesaj No:6

Esma_Nur

Medineweb Emekdarı
Esma_Nur - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu: Esma_Nur isimli Üye şuanda  online konumundadır
Medine No : 4458
Üyelik T.: 19 Ekim 2008
Arkadaşları:0
Cinsiyet:kadın
Memleket:sivas/istanbul/
Mesaj: 5.442
Konular: 575
Beğenildi:4533
Beğendi:6129
Takdirleri:24126
Takdir Et:
Standart

Kadına şiddete hayır sloganlarının hiç birini samimi bulmuyorum. Sorunu çözmek için doğru dürüst adım atılmıyor. Bilakis içinden çıkılmaz bir hal alıyor.. slogan şu"dans et isyan et ayaklan"
Medyada sürekli kadına şiddet haberlerini gündemde tutuyor. Bu ne işe yarıyor? Bazılarına cesaret vermekden başka bi rişe yaramıyor bana göre.. Dünya kadınlar gününde sürekli kadın hakları diyerek ortalığı inletenler kdının anneliğinden bahsetmiyorlar.. Bilakis kadına aman anne olma git çalış o kadar ünvst okudun kocana boyunmu eğeceksin. Kadının çalışmasına karşı değilim bakın kadına erkek yükü yüklenmesinden rahatsız oluyorum.kdın işleri erkeklere erkek işleri kadınlara verilmiş durumda bunun sonucunda ortalıkda horoza benzeyen tavuklar yada tavuğa benzeyen horozlar türüyor

Bu hikaye olayı çok güzel özetlemiş..

Bir gün ormandaki hayvanlar bir araya gelerek okul açmaya karar verirler.

Bir tavşan, bir kuş, bir sincap, bir balık ve yılanbalığı yönetim kurulunu oluşturur. Tavşan, müfredatta koşmanın bulunmasını istemektedir. Kuş, uçmanın dâhil olmasını, balık, yüzmenin dâhil olmasını ve sincap, ağaca tırmanmanın mutlaka zorunlu dersler arasında olması gerektiğini söylemektedir.

Bütün bunları bir araya getirip, bir müfredat programı yaptılar. Ve bütün hayvanların bu dersleri görmesini istediler. Tavşan, koşu dersinde olmasına rağmen, ağaç tırmanmak onun için çok ciddi bir sorundu. Sürekli kafa üstü düşüyordu. Bir süre sonra beyni hasar gördü ve artık eskisi gibi koşamadı. Artık koşuda A almak yerine, C alıyordu. Ve tabii, ağaç tırmanmada ise her zaman zayıf kalıyordu. Kuş, uçmada çok başarılıydı, ama sıra toprak kazmaya geldiği zaman, o kadar başarılı değildi. Sürekli gagasını ve kanatlarını kırıyordu. Bir süre sonra, toprak kazma notu hâlâ F olmasına rağmen, uçma notu C’ ye düşmüştü. O da ağaca tırmanmakta çok zorlanıyordu.

Sonuçta, sınıf birincisi olan hayvan her şeyi yarım yapabilen, geri zekâlı yılan balığı oldu. Ancak eğitimciler çok mutluydu çünkü herkes bütün dersleri görüyordu.
Kadın erkek eşitliğini, kuş sürünecek, tavşan uçacak mantığıyla sağlamaya çalışmak, tavuklara horoz, horozlara tavuk görevi vermek kadar komik ve yanlıştır.
__________________
Birbirimize Fikirlerimiz uyuşmasa bile İNSAN olduğumuz için SAYGI duymamız lazım...

Ne MUTLU MÜSLÜMANIM DİYENE....
Alıntı ile Cevapla