Konu Başlıkları: Varlığım Türk Varlığına
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 19 Mart 2021, 07:56   Mesaj No:6

Mihrinaz

Medineweb Baş Editörü
Mihrinaz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu: Mihrinaz isimli Üye şuanda  online konumundadır
Medine No : 14593
Üyelik T.: 15 Kasım 2011
Arkadaşları:68
Cinsiyet:Anne
Memleket:MEDİNEWEB
Yaş:43
Mesaj: 12.403
Konular: 1269
Beğenildi:11857
Beğendi:8991
Takdirleri:26311
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart

"Laiklik elden gidiyor" diyen ataputunu peygamber ilan etme derdinde. "Din elden gidiyor" deyip afyon haline getirenler başka kutsalllar icad edip, başka putlarla karşı atağa geçiyorlar. Yaralı parmağa faydası olmayanlar dünyaya bedel olmayla òvünüyor. Irkçı söylem diyen garabetler kendilerine gezegen arıyor.

Yıl 2021. İktidar hala parti kapatmayla uğraşıyor, muhalefet andımizi savunuyor. Önümüze bir kemik atıyorlar. Dönüp dolaşıp bunları konuşurken buluyoruz kendimizi. Siyasetin beslendiği kısır döngü. Migren eden kangren konular...

Dilimi,rengimi,cinsiyetimi,ırkımı ben seçmedim. Neden bununla övüneyim ya da neden gocunayım? Neden bir başkasının bunu kabul etmesini çığıra çığıra suratına haykirayım. Çocuk ne Türkü ne Kürtü kavrayamayacak yaşta. Ama avaz avaz "açtığn yol gòsyeridğin hedef" diye bağırıyor. Usandık bize dayatılan dini yada milli ritüellerden, dayatmalardan, kutsallardan, davalardan, kültlerden, rütbelerden. Zaman geçmiyor ki eleştirilemez, dokunulamaz yeni bir ritüelimiz olmasın.


Hocam ayiklamayla bitmeyince pirinci taşıyla yedik. Ağızda diş kalmadı zarar yine kendimize. Pirinç yemekten vazgeçtik. Olmasa da oluyor Varsın sığırlar davarlar birbirini ağırlasın.
__________________

~~~ Bilmediklerimi Ayaklarımın Altına Alsam Başım Göğe Ererdi ✒~




Alıntı ile Cevapla