Konu Başlıkları: Bir Sorum Var
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 22 Mayıs 2021, 21:52   Mesaj No:104

Mihrinaz

Medineweb Baş Editörü
Mihrinaz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu: Mihrinaz isimli Üye şuanda  online konumundadır
Medine No : 14593
Üyelik T.: 15 Kasım 2011
Arkadaşları:68
Cinsiyet:Anne
Memleket:MEDİNEWEB
Yaş:43
Mesaj: 12.403
Konular: 1269
Beğenildi:11857
Beğendi:8991
Takdirleri:26311
Takdir Et:
Standart

Filistin acı kaybın için bir kere daha sabır diliyorum.
Fetva aradığını düşünmüyorum. En iyi müftî vicdandır ve vicdan rahatsızlığinı dile getirmişsin.

Sende biliyorsun ki faiz gibi kesin hükümle haramlığı bizzat belirlenmiş bir hükmün yanında sigorta nispeten masum duruyor.

1.Konut kredisi veren çoğu bankalar sigortayi peşin ödeme olarak alırlar. Böylelikle ölüm halinde kalan borcu ödenmiş sayar. Sizin borcunuz da aynı sekilde ödenmiş sayılmış. Sigortaya borç iade etme gibi bir durumunuz yok. Anlaşma bu şekilde yapılmış, onaylanmiş. Ödenmiş.

Hocam sende bilirsinki dünyadaki sorumluluklarımız bizi takip eder. Mevtanın vebalini üstlenemezsiniz "ve la teziru vaziretun vizra uhra" ama onun icin dua edip,sadaka verilebilir. çocuklarınız da bu anlamda sorumlu değiller.

2. Dünyadayken yaptigimiz günahların bedelini öldükten sonra fiyatlandırmak kendimizi kandırmak yada üçkağıtçılık olmaz mı? Namaz kılmayan ölen yakını için, fakir fukaraya şu kadar yardım etsem günahları silinirmi affolurmu ? demekle eşdeğer. Herkes yüklendiği işin sorumluluğunu alır. Biz müminler Allah'tan ümit kesmeyiz. Çokça af ve mağfiret dileyerek ve sadaka bağış yaparak affı için dua edebilirsiniz.

Banka sektörunde bir dönem çalısmiş bir hocahanım önerisi; içinizin teskin olması için şöyle bir şey yapabilirsiniz

"Ev faizle alındığı için içinize sinmiyorsa, varisler kendilerine düşen kısmı reddedebilirler, yada onu herhangi bir yere bağışlayabilirler". 4 yıllık borcu hesap edip bunu da yine aylık miktarlara bölüp bağışlayabilirisniz. Bağış noktaları size kalmış ama ihtiyacı olan birine ulaşmak, bir yetimi, bir aileyi sevindirmek ölüye de diriye de rahmet olur. Af ve mağfireti için kurtuluş vesilesi olur. Allah'ın lütfu geniştir. Size düşen sadaka ve bağışta bulunmak. Ve dahi dünya ve ahiretimizi ziyan edecek yasak/haramlardan uzak durmak.

Acın taze. Kelimeleri seçerek kullanmaya dikkat ettim ama seni incitecek bir ifade olduysa hakkını helal et lütfen. Allah vicdan ve gönü rahatlıgi versin. Sıkıntılarını gidersin.
__________________

~~~ Bilmediklerimi Ayaklarımın Altına Alsam Başım Göğe Ererdi ✒~




Alıntı ile Cevapla