Konu Başlıkları: Bitcoin (BTC) Can Alıyor Dikkat!
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 18 Ekim 2021, 12:11   Mesaj No:2

ÂlâLeyl

Medineweb Üyesi
Avatar Otomotik
Durumu:ÂlâLeyl isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 58435
Üyelik T.: 07 Kasım 2017
Arkadaşları:2
Cinsiyet:Erkek
Yaş:37
Mesaj: 148
Konular: 14
Beğenildi:214
Beğendi:260
Takdirleri:3408
Takdir Et:
Standart

Kusura bakmayın ama hiç katılmıyorum. Bitcoin ve türevleri geleceğin para birimi. Bugün ben yurtdışına para yollarken PTT ye gidip amerikan sistemi üzerinden para yollayacağım kişinin ve kendi bilgilerimin tamamını vermek ve üstüne üstlük bir dünya da komisyon ödemek zorunda kalmıyorum artık. Bu bir teknoloji ve bu teknolojiyi kucaklamayıp yok günah haram vs diyerek buna sırtımızı dönmeyelim. Bitcoin bir para birimi tıpkı TL ya da dolar gibi. Cebinde TL olanlar son zamanlarda dolar karşısında battı gitti. Cebindeki yüz liranın değeri elliye düştü ne yapalım TL yi bırakalım mı? TL haram mı? Cebinde dolar olanlar Türkiye şartlarında kazandı ya bu?

Her yıl yeni Amerikan dolarları basılıyor. Basılan her dolar insanların cebinden o oranda para çalıyor demektir. Hemen her sene TL basılıyor ve basılan her TL insanların cebindeki TL nin degerinden çalıyor. Enflasyon dediğimiz şey bu. Bitcoin ise neredeyse 0 enflasyona sahip. Kimse dilediğince bitcoin basıp insanların cebindeki parayı çalamiyor. Müslümanlar bir sistemi savunacaksa asıl bunu savunmalilar velakin ekonomik açıdan bilgisi olmayan hocalar, paranın nasıl üretildiğinden enflasyonun nasıl gerçekleştiğinden bîhaber hocalar bitcoine fetva veriyor. Bir de yaşanan talihsiz olaylara bakıp insanlar battı bitti diyerek kötü olayları örnek göstererek suçlamayın lütfen.

İyiyi emreden bir kurumda nasıl ki kötü insanların olması o kurumun iyiliği emretmesini bağlamazsa kötülüğü emreden bir kurumda iyi insanlar olması o kurumu iyi bir kurum yapmaz. Verilen kötü örnekler, olguları olaylara bağlayıp hakikati eğip bükmektir.

"Parasını tarlayan gömen çiftçi patatesin para etmemesi yüzünden battı ve intihar etti. Sakın patates yetiştirmeyin patates haram,"


Paranızı faize yatırın kazançlı çıkın. Batıp intihar edenlerden olmayın, mutlu olun(!)

Nasıl ki çiftçilik helal ise zarar ettirsede. Faiz de haramdır!

Bitcoin bir para birimidir. TL gibi, dolar gibi. Devletlerin tekelinde olmaksızın basılmaktadır. Enflasyon oranı sıfıra yakındır.

Etherium da bir coindir velakin o bitcoin gibi bağımsız değildir. Birileri istediği kadar basmaktadır ve yıllık enflasyon oranı yüzde 15 olarak belirlenmiştir. Yani cebinizdeki eterium miktarının yüzde 15 alım gücünü her yıl çalacaklar demektir.

Binlerce coin bulunmaktadır. Bunların bazısı Amerika'ya bazısı Almanya'ya bazısı da Çin'e hizmet etmektedir. Bazıları ise bağımsız coinlerdir. Bazıları çok büyük meblağların transferi için tasarlanmıştır yavaş ama güvenlidir, bazıları ise kuruşu bile milyon parçaya bölecek kadar küçük meblağlar için tasarlanmış transferi hızlı ama çok da güvenli olmayan coinlerdir. Hepsinin yıllık enflasyon oranları farklı farklıdır.

Blockchain teknolojisine toptan karşı çıkış internete karşı çıkış gibidir. Kimi siteler haramdır kimisi helal. Kimi işler yaparsınız hayirlidir kimisi şerdir. Kimi siteler aileleri parçalıyor kimileri aileler kurulmasına vesile oluyor. Toptan bir kabulleniş ve toptan bir reddediş içinde olmayın lütfen. Anlayın.
Alıntı ile Cevapla