Konu Başlıkları: 7.4 ayeti
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 07 Şubat 2023, 23:30   Mesaj No:4

Mihrinaz

Medineweb Baş Editörü
Mihrinaz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Mihrinaz isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 14593
Üyelik T.: 15 Kasım 2011
Arkadaşları:68
Cinsiyet:Anne
Memleket:MEDİNEWEB
Yaş:43
Mesaj: 12.403
Konular: 1269
Beğenildi:11857
Beğendi:8990
Takdirleri:26311
Takdir Et:
Standart

Deprem, sel, yağmur, kar bunlar Allah'ın ayetleridir. Yağmur, kar nasıl normal hadiseler ise depremler de böyledir. Doğuyu kar kaplar yolları kapanır aylarca. Doğuda kara küfredeni, musibet olarak göreni duydunmu? Allah doğuda yaşayanları cezalandıriyor denilirmi? Karadeniz yağmur sel erozyon heyelan bölgesidir. Bölge halkını mı cezalandıriyor Allah??

Felaketin yaşandığı bu bölgeler kadim deprem bölgesi ve ülkenin en verimli arazileri buralarda. Neden mi? Alüvyonu, minerali, madenleri, yeraltı suları bol bölgeler. Bunu sağlayan depremlerdir.

Şimdi bu ayeti tutup önünü ardını kırpıp ibret alalım diye depremle ve kaybettiğimiz binlerce insanın cezalandirılması ile ilişkilendirirsek çuvallarız.

İklim-coğrafya ile uyumu yakalamıştır insanlık her daim. Deprem bölgesine, heyelanlı bölgeye, sel bölgesine yerleşim yapacaksanız coğrafyaya kafa tutamazsınız. Uyumu yakalamak zorundasınız. En eski medeniyetlerden bu yana, köylerde, yaylalarda, dağlarda, dere kenarlarında, deprem bölgelerinde yaşıyorsa cografyayla uyumu yakalamak zorundadır insanoğlu. Doğuda yaşayan biri, kışın kardan yazın sıcaktan, dağda yaşayan sert soğuktan zor yaşamdan, karadeniz deki yağmurlardan şikayet etmez. Birlikte uyumlu bir dil kullanır birbirlerine zarar vermeden hatta birbirlerini geliştirerek geçinip giderler. İnsanın üstünlük kurmaya kalktığı yerde tabiat her zaman kendini hatırlatır. İster anlarsın ister kafayı kuma gömersin. Ama birden bire gelmez. Mutlaka kendini hatırlatır.

Bizim ibret almamız, kafamızı kullnamamız, olayları degerlnedirmemiz, ders çikarmamız şu ayeti depremle iliskilendirmek ve Allah'ın cezası olarak görmek gibiyse way halimize.
Allah sınar, imtihan eder, kimine hatirlatma, kimine belki ceza kimine eceldir. Biz bilemeyiz Allah bilir.

Öyleyse....

Kuran; kainat ayetleriyle uyum yakalamamızı ister, ters giden birşeyler varsa düzeltmemizi, imar etmemizi ister. Sünnetullahın önünde değil yanında olmamızı ve dahası söz geçiremediğimiz konularda parmak sallayarak, sorumluluğu üzerimizden atarak "Allah'ın cezalandirması" iftirasindan kesinlikle uzak durmamızı emreder. O takva ve mağfiret sahibidir. Onun kaderinden sadece ve sadece yine O'na sığınırız. Bize düşen sabretmek, eğrilerimizi yamuklarımızı düzeltmek, kendi hesabını görebilir olmak...

Bırak bu üç harfli beş noktalı cifirli sırlı işleri Kartal. Zaten tutturamadın.)))
__________________

~~~ Bilmediklerimi Ayaklarımın Altına Alsam Başım Göğe Ererdi ✒~




Alıntı ile Cevapla