Konu Başlıkları: tarih boyunca kadın !!
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 05 Ocak 2024, 15:06   Mesaj No:4

Mihrinaz

Medineweb Baş Editörü
Mihrinaz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu: Mihrinaz isimli Üye şuanda  online konumundadır
Medine No : 14593
Üyelik T.: 15 Kasım 2011
Arkadaşları:15
Cinsiyet:Anne
Memleket:MEDİNEWEB
Yaş:44
Mesaj: 12.462
Konular: 1278
Beğenildi:11930
Beğendi:9027
Takdirleri:26552
Takdir Et:
Standart

Veda Hutbesinde Kadın

Ey insanlar! Kadınların haklarını bilmelisiniz ve gözetmenizi isterim, bu nedenle Yüce Allah'tan korkmanızı dilerim. Siz kadınları Allah'ın emaneti aldınız ve onların namusunu kendinize Allah'ın emri ile helal bildiniz. Sizin kadınlar üzerinde onların da sizin üzerinde hakkı vardır.

Kızımla Hz Muhammed'in Hayatı dersini tekrar yapıyoruz. Veda hutbesinde Rahmet peygamberinin evrensel mesajlarından biri olan kadınlara iyi muamele edilmesi gerektiğinin geçtiği bu maddeyi okuyunca " waaww ne kadar onur verici. Bir peygamber onca kalabalığın içinde bunu söylüyor çok gururlandim idolüm Musa peygamberden sonra Hz Muhammed))

İslam kadına dişilik üzerinden değil şahsiyeti üzerinden izzet ve değer kazandırmıştır. Kadını aşağı çeken, değersiz gören İslam değil rivayetleri referans alan fıkha boğulmuş görüşlerdir. İslam'ın görüşü değildir. Kadını toplumdan soyutlayan İslam değil, bu görüş sahipleridir. Namusunu, iffetini koruyan saliha kadına İslâm cennet kapılarını açar. Diğerlerinin ne dediği hiç önemli değil. Allah'ın sözünün üstüne söz yok.

Kızlarımıza İslam'ın kadınlara ne kadar deger verdiğini bilhassa anlatalım. Bunun için İslam'ın, Kur'an'ın kadına, insana, yaratilmişa ne kadar değer verdiğini bilmemiz şart.
__________________

~~~ Bilmediklerimi Ayaklarımın Altına Alsam Başım Göğe Ererdi ✒~




Alıntı ile Cevapla