Tekil Mesaj gösterimi
Alt 29 Kasım 2008, 17:17   Mesaj No:3

Medine-web

Medineweb Site Yöneticisi
Medine-web - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Medine-web isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 1
Üyelik T.: 14Haziran 2007
Arkadaşları:7
Cinsiyet:Erkek
Yaş:50
Mesaj: 2.989
Konular: 339
Beğenildi:1177
Beğendi:348
Takdirleri:7989
Takdir Et:
Standart Cvp: Said Nursinin Tasavvuf Alimleri Hakkındaki Görüşleri

1-başta "SAİD İ KURDİ (nursi) SAMİMİ BİR DİNDAR VE HAREKET ADAMIYDI....YAN GELİP YATANLARDAN DEĞİLDİ....

ONUN BU YÖNÜNÜ TESLİM EDİYORUM...." diyor takdir ediyorsunuz ..sonda müşrik ilan ediyorsunuz..".... Bu görüşler kişiyi şirke, küfre götürmez mi?" diyorsunuz...ortada ise zoraki,zorlama yorumlarla sonuç ibaresini kanıtlamaya çalışıyorsunuz...?


2-tekfir konusunda çok cesursunuz...müşrik kafir kelimesini kullanabilmek için ya deli yada cahil yada emin olmak gerekiyor..önünüze geleni kafir ilan etmeniz tuhaf değil mi kardeşim..?

3-sana katıldığım noktalar çoktur...ama bir insanın hatasını küfürle itham etmek benim işim değildir..bu kişi alimse,mucedidise ,kutupsa biraz daha düşünmek gerekmez mi..gözlerimle görsem bir insanı,katilse,zinakarsa,zalim ise,fasık ise faizciyse hatta eşkiyaysa ben kafir deme cüreti gösteremem...Bediüzzamanın kapısında paspas olamam ki küfürle itham edeyım..

4-biri derse ki en mukemmel insan benim,eserimdir,güzelliğimdir,vatanımdır,bayrağımd ır,marşımdır vs..kafirmi ilan etmek lazım..risalei nur veya fizilal veya ibn abidin veya ibn kesi için bu en mğükemmel kitaptır hatasızdır sorunsuzdur şifadır dersek kafirmi oluruz..
5-deyin ki,beğenmiyorum,sevmiyorum,hataları vardı, vs...sizi bir şekilde anlarım.ama birisini tekfir etmek için kırk dereden su getirerek cümlelerini lastikleştirerek tekfir etme amacınızı anlıyamıyorum ve katılmıyorum..
kafanız karışık sizin...

saygılar...
Alıntı ile Cevapla