Tekil Mesaj gösterimi
Alt 02 Aralık 2008, 23:46   Mesaj No:5

hattaboğlu

Medineweb Üyesi
Avatar Otomotik
Durumu:hattaboğlu isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 210
Üyelik T.: 20 Eylül 2007
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
Mesaj: 131
Konular: 6
Beğenildi:0
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Standart Cvp: EHLİ SÜNNET VE MUHALİFLERİ çalışması VE medineweb ailesine bir not:)

Osmanlı padişahları Osman Gazi'den başlayarak son padişaha kadar tasavvuf ricaline saygı duymuşlar ve ilgi göstermişlerdir. Osman Gazi Şeyh Edebali'nin kızıyla evlenecek tasavvufla olan ilgisi daha da artmış Orhan Gazi, ahi şeyhleri kadar Geyikli Baba, Abdal Murad, Abdal Kumral gibi babai erenlerine ilgi ve saygı duymuşlardır. Murat Hüdavendigar ise ahi şeyhliğine yük-selecek kadar tasavvufî hayatın içindeydi. Yıldırım Bayezıd kızını Horasan diyarından gelen Emir sultan ile evlendirecek kadar bu muhitin içinde idi. Çelebi Mehmet ve II. Murat, Hacı Bayram Veli ve çağdaşı bir kısım tasavvuf büyüklerinin hayranı idiler. Fatih Sultan Mehmed'in Akşemseddin ile alakası bu konunun en bariz ve canlı örneğidir. Veli, lakabiyle anılan II. Bayezid'in Halvetî şeyhleriyle olan münasebeti konunun göze çarpan diğer örnekleri arasındadır. Yavuz ve Kanuni'nin Sünbül ve Merkez Efendilerle münasebeti aynı minval üzere devam eden çizgidir.

Osmanlı Devleti zamanında tarikatler yasal müesseseler olarak bütün müslümanların yakın alâkasını çekmiştir. Sultan II. Abdülhamid'in Şazeli (Dardavi) Şeyhi Muhammed Zâfi el-Medeni'ye intisabı olduğunu Sultan Reşad'ın ise Mevlevi olup Kemahlı Şeyh İsmail Hakk'iye bağlı olduğu muhakkaktır.

----------------

"Geylani, Rufai, Şazeli gibi hazretlerin hangisi "ben şöyle şöyle bir tarikat adlı kurum kuruyorum ve şu şu -bidat- ameller ritüeller de olmazsa olmazıdır, kuralk koyuyorum" gibi bir beyanda bulunmuşlardır? buna da sesiniz çıkmadı ??? "

kendin çalıp kendinoynuyorsun akıncı.ya sen hiç tanımadın bu hazeratı ya bizim okuma yazmamız yok.aleni şirk dediğiniz rabıta nın en sıkı takipçileridir.dans dediğiniz cehri zikri yapanlarda bu hazerattır.vesile şefaat medet gibi şirk addettiğiniz şeyleri bakın ne kadar çok bulacaksınız bu hazeratın hayatında.
islam sizin tekelinizde değil .kendinize gelin.hiçbir tasavvuf ehli yan gelip yatmamıştır.osmanlı tarihini eline tutuşturdukları ninnilerle sınırlı belleme.sefere çıkmadan evvel meşayıhın eli öpülür dua alınır ve seferde de kolkola cihad edilirdi!
bediüzzaman rusların eline postta yatarkenmi geçti ? veyahut zindanlarda işbirliği yüzündenmi çile çekti ?
imamı rabbani zindanlarda neden perişan oldu ? vs vs.
çıkarın şu at gözlüklerinizi bir müslüman kendinizi belleyip elalemi zındık kafir bilmekten vazgeçin.ahiretiniz elden gitmeden.
allah ın dini olan islama dönün.gittiğiniz yol i,slam değil!
Alıntı ile Cevapla