Konu Başlıkları: *Gadir Hum Olayı
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 19 Aralık 2008, 00:13   Mesaj No:41

hattaboğlu

Medineweb Üyesi
Avatar Otomotik
Durumu:hattaboğlu isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 210
Üyelik T.: 20 Eylül 2007
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
Mesaj: 131
Konular: 6
Beğenildi:0
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Standart Cvp: *l***Gadir Hum *l*

Alıntı:
ustop38 Üyemizden Alıntı
onlar da hz ali ile savaştıkları için yoldan çıkmışlardır. ama yolda çıkmayı hemen kafir olarak algılama, onu ancak allah bilir. hak ali iledir bunun başka çıkarı yok. onla savaşan hata eder. zalimdir. ben kimseyi yargılayamam. ama hz. aliyi karşısına alan beni de karşısına alır olay bundan ibaret. talhayı bilmem ama zubeyr o savaşta hz ali ile karşı karşıya gelince pişman olup savaşı terk eder. allah herkesi affedicidir. bilemem. benim diyeceğim şu ki onlar benin hidayet önderim değiller. islama katkıları varsa allah rtazı olsun, zararları varsa allah en iyisini bilir

hz ali ile savaşma nın hata! olduğunu söylemeyen ehli sünnet yok! ama bu onların ne sahabe nede cennet lik olmalarını engellemez.hatasız insan yoktur.
--
sahabe hidayet önderi değilse o zaman hz ali de sahabe dir! unutmayın tek hidayet edici allah tır.onlar hz muhammed sav in arkadaşları ve o nun ahlakı nın bizlere taşıyıcısı dır.
--
yineleyim ne hz zübeyr nede hz talha senin askerlik arkadaşın değil.onlara hitab ederken EDEBLİ OL .hazret demek ağırına gidiyorsa kendi günahlarına ve isyanlarına otur ağla madem bu kadar temizlik ve hatadan münezzehlik düşkünüsün.
Alıntı ile Cevapla