Konu Başlıkları: Efendimiz ve GAYB
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 11 Ocak 2009, 22:58   Mesaj No:3

seydanur

Medineweb Üyesi
Avatar Otomotik
Durumu:seydanur isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 4172
Üyelik T.: 29 Eylül 2008
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
Mesaj: 74
Konular: 17
Beğenildi:1
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Cvp: Efendimiz ve GAYB

İLERİDE OLACAKLARDAN HABER VERMESİ

2- Rasulullah'ın ilerde olacaklardan haber vermesi:

Hz.Peygamberin gelecekle ilgili haber verdiği olaylar hayli fazladır. Bizbunlardan, özellikle günümüze bakanları bazı kısa yorumlarlanakledeceğiz:

-Hz.Huzeyfe anlatıyor: "Rasulullah birgün kalktı;bize kıyamete kadar olacak şeyleri anlattı. Bunları hıfzeden hıfzetti,unutan unuttu. Bu arkadaşlarım bunu bilirler. Rasulullah'ın haber veripde, benim zamanla unuttuğum şeyleri, o şey olduğunda hatırlıyorum.Tıpkı, kişi birisini yokluğunda hatırlamayıp onu gördüğünde tanımasıgibi..."

-Yine Hz. Huzeyfe'den: Rasulullah şöyle buyurdu: ".....emaneti eda edecek kişi nerdeyse kalmayacak. Hatta denilecek ki; "Falankavimde emin birisi var". Kalbinde hardal tanesi kadar iman bulunmayankişi için, "ne kadar akıllı, ne kadar zarif birisi" denilecek".

Bu rivayeti nakleden Hz. Huzeyfe diyor: "Benbir zamanlar kiminle alış-veriş ettiğime dikkat etmezdim. Çünküalış-veriş ettiğim kimse eğer müslümansa zaten güvenilirdi. Eğer birhristiyansa, onun idarecisi hakkımı bana verirdi. Ama bugün, falanfalandan başkasıyla alış-veriş yapamıyorum"


-Bir hadisinde Hz.Peygamber şu beş şeye dikkat çeker:


1- Bir toplulukta açıktan fuhuş işlenir hale geldiğinde onlar için içintaun (salgın hastalık) ve daha öncekilerde görülmeyen hastalıklarortaya çıkar.


2- Ölçü ve tartıda noksanlık yaptıklarındakıtlığa maruz kalırlar, geçim sıkıntısı çekerler ve zalim idarecilerbaşlarına geçer.


3- Malllarının zekatını vermediklerindesemadan gelen yağmurdan mahrum kalırlar. Eğer hayvanlar olmasa, hiçkendilerine yağmur gönderilmez.


4- Allah ve Rasulününahdini yerine getirmediklerde, Allah onlara dışardan düşman musallateder. O düşmanlar onların ellerindeki bir takım mallara sahip olurlar.


5-Onların idarecileri Allah'ın indirdiğiyle hükmetmediği ve Allah'ınindirdiğini seçmediklerinde, Allah onlara kendi içlerinde dahili fitneverir.


Bu beş maddeden birinci maddede, her türlüfuhşiyatın açıktan işlendiği batı toplumlarında görülen AİDS gibihastalıkları görebileceğimiz gibi; beşinci maddeden de, yıllardırdahili fitnelerle çalkanan kendi toplumumuza bakabiliriz

-"Kıyametöncesi gecenin karanlığı gibi fitneler olacak. Kişi o fitnelerde mü'minsabahlayacak, kafir akşamlayacak. Mü'min akşamlayacak, kafirsabahlayacak" " ve dünyevi bir menfaat için dinini satacak"

Mesela,günümüzde "ben müslümanım, fakat şeriata karşıyım" diyenler, busözleriyle küfre girmiş olurlar. Çünkü şeriat, İslam Dininin bizzatkendisidir, Allah'ın insanlığa gösterdiği Kur'an yolu, Resulullahyoludur.

-Bir gün Rasulullah etrafındakilere der: "Açkimselerin yemek kaplarına üşüşmesi gibi diğer milletlerin üzerinizegelmesi yakındır" Biri der "Ya Rasulullah, o gün az olacağımız için misaldıracaklar ?" Rasulullah cevap verir: Hayır, bilakis çokolacaksınız. Lakin, selin geride bıraktığı artıklar gibi kıymetsiz halegeleceksiniz. Allah düşmanlarınızın göğsünden sizin heybetinizigiderecek. Sizin kalplerinize de "VEHEN" bırakacak. Biri sorar: Ya Rasulullah, vehen nedir? Rasulullah der: "Dünya sevgisi, ölüm korkusu"


Şu hadis ise bu ümmet içinde gayr-i müslimlerin yoluna gidenlerin olacağını haber veriyor :"Sizdenöncekilerin yoluna adım adım, karış karış tabi olacaksınız. Hatta birkertenkele deliğine girseler siz de gireceksiniz." Derler: "YaRasulullah, Yahudi veb Hristiyanlara mı uyacağız ?" Hz. Peygamber der:Ya kime ? (Tabii onlara uyacaksınız)
Alıntı ile Cevapla