Konu Başlıkları: 10.Haftanın Konuğu Kebuter
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 13 Ocak 2009, 06:19   Mesaj No:26

kebuter

Medineweb Üyesi
Avatar Otomotik
Durumu:kebuter isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 6047
Üyelik T.: 05 Ocak 2009
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
Mesaj: 81
Konular: 2
Beğenildi:0
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Standart Cvp: 10.Haftanın Konuğu Kebuter

medineweb ile medine hakkinda bir bilgi ararken tanistim. cok guzel bir site. fakat forumun yapisi bana karisik geldi. yeni bir script kullanilarak daha duzenli bir hale getirilebilir. yeni bir renk duzeni verilmesi de hos olur diye dusunuyorum. yarini icin ise temennim, web aleminde adindan soz edilen, daha aktif bir forum haline gelmesidir. peygamber efendimizi ele alan bir site olarak bu alanda oncu ve baska sitelerde yapilmamis orjinal calismalari iceren bir siteye donusturulebilir.
onerebilecegim birkac kitap olacaktir.
muhammed resit rizanin muhammedi vahiy adli eseri ve murtaza mutahharinin adl-i ilahi kitaplari. bir de taha islamin zirvedeki mankurtlar (resmi ideolojiye elestirel bir bakis) adli derleme eseri. begeneceginizi umuyorum ve bugunun turkiyesini tekrar degerlendirebilmek acisindan okunmali bence.
ahir zamanda genc olmak meselesi ise...
genc nufus aslinda islamin da toplum bunyesinde bulundurmak istedigi ve sayisisinin fazla olmasini ongordugu nufustur. davayi sahiplenmek adina bu gereklidir. ancak icinde bulunulan sartlar genclige bu imkanlari veya gucunu islam davasina sarfetme firsatini vermemektedir. butun islam ulkelerinde bu durunm boyle. insanlari bilerek ekonomik darlikta tutar rejimler ki hep baslari yerde dolassinlar, ekonomik anlamda iyilesmeye gidildigi anda basini yukari kaldiracak olan biteni gorecek ve sorgulamaya baslayacaktir, bu da rejimleri sallantiya sokacaktir. ancak gorulen odur ki hayati idame ettirme meselesi birinci mesele oluvermistir herkesin gundeminde. bu durum ister istemez genclerin evlenmesini de olumsuz etkilemekte, bunun sonucu olarak da yetisecek genc nesil sayisinin azalmasina sebeb olmaktadir. maddi anlamda sorun yasamayan genclikte de malesef hayatin tadini bir sure daha yasamak anlayisi buyuk oranda hakim oldugundan, bekar genclerin sayisi bu nedenle oldukca fazla. bakiyorsunuz adam 35 yasina gelmis ve evli degil, kadin 30unda ancak halen evinde. kimse nasip olmadi kalkani arkasina siginmamali, nasip kendi kendisine kisinin ayagina gelmez, kisi caba sarfedecek ki nasibi gelsin ona.
bu durum zamanla musluman bir toplumda flort ve adabi muaseret sinirlarini asacak bicimdeki kadin-erkek iliskilerinin mesru gorulmeye baslamasini pesinden getiriyor. onlemi alinmassa seytan da bos durmayacak ve mesru gorulmeye baslanan zemini genisletecektir. bu da toplumun suanda sosyal anlamda sahip oldugu cok az degerden biri olan (ki tvlerin cogalmasi ile bu da kalmadi neredeyse) aile degerleri kavramini zedeleyecektir. aile bozuldugunda da toplumun tamamen bozulmasi zaten kacinilmaz olacaktir.
kisaca, hayatin zevkleri de islamin dava olarak savunulmasida oncelikli olarak genclere hitap eden ve genclerce desteklenmesi beklenilen olgulardir. sahsiyet yapisi burada rol oynar. inanc ve dusunce hayati nasil ise, o genc kardesimiz ya bu olgulardan birisine agirlik vererek yonelecektir.
forumdaki en sevdigim kategori sorusu ise tum forum cok guzel ve ilgimi cekiyor seklinde cevaplanmis olsun