Tekil Mesaj gösterimi
Alt 21 Şubat 2009, 21:30   Mesaj No:1

Seleme

Medineweb Sadık Üyesi
Avatar Otomotik
Durumu:Seleme isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 556
Üyelik T.: 11 Kasım 2007
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
Mesaj: 829
Konular: 194
Beğenildi:13
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart 25. Saate ve 8.Güne mi ihtiyacınız var?

25. Saate ve 8.Güne mi ihtiyacınız var?



Gününüz size yetmiyor mu? İşleriniz yarım mı kalıyor? Kendinize zaman ayıramıyor musunuz? 25. saate ve 8.güne mi ihtiyacınız var?

Bakınız arkadaşlar; Yeryüzündeki her insana aynı zaman dilimi verilmiştir. Herkesin 24 saati ve 7 günü vardır. Eğer bu bize yetmiyorsa mutlaka bir yerlerde hata vardır. Hani derler ya “zaman hatası!” İşte aynen öyle! Bizlerde zaman hatası var.

"Zamansızlıktan şikâyet edenler büyük çoğunlukla zamanlarını nasıl kullanacaklarını bilmeyenlerdir." Şöyle bir kendimize dönüp bakalım; 24 saat gerçekten yetmiyor mu?

Hep beraber soralım kendimize:

İmam-ı Azam’ın, İmam-ı Şafi’nin ve tüm Allah dostlarının 25. saatleri vardı da ondan mı imam olabildiler, dost olabildiler? Hayır! Allah (CC) zamanı hepimize aynı verdi ama biz doğru kullanamıyoruz.

Efendimiz (sallallahu aleyhi vesellem) şöyle buyuruyor: "İki (büyük) nimet vardır, insanların çoğu onlar hususunda aldanmıştır: Sıhhat ve boş vakit!" (Buhari, Rikak 1; Tirmizi, Zühd 1, (2305) .Ne güzel buyurmuş Efendiler Efendisi (sav).

Değerli arkadaşlar, zamanımızın değerini şimdi bilmezsek, yaşlandığımızda birçok pişmanlıklarımız olacaktır. Ama bu pişmanlığın bize hiçbir faydası olmayacak. Kaybettiğimiz bir saatimizi bile geri alamazken gençliğimizi nasıl geri alırız?

Ne güzel söylemiş aşk insanı HZ MEVLANA: "Bir saatlik ömür dünyanın bütün nimetleriyle iade olunamaz, yakut vakitle satın alınır ama vakit yakutla elde edilemez".

Maalesef ki ömür sermayemizin çoğunda, zaman kazanmak için değil, adeta zaman öldürmek için birbirimizle yarışıyoruz..
Peki, zaman nasıl kazanılır?


Zamanı; uykumuzdan, yemeğimizden ve bazı zevklerimizden kısıtlama yaparak kazanabiliriz Ve tabii ki, doğru insanların hayatlarını örnek alarak da nasıl zaman kazanacağımızı öğrenebiliriz Zamanın her anını güzel kullanmaya bir örnektir; İmam-ı Azam’ın kırk yıl yatsı namazının abdestiyle sabah namazını kılması Bakınız 24 saatini tabiri caizse nasıl 25 saate çıkarmış Biz de pekâlâ her zamanki yatış saatimizden bir saat geç yatsak, bir saat de erken kalksak günde tam iki saat kazanmış olacağız.


Bir nehirde iki kere yıkanamayız. Sular kendini sürekli yenilemekte! Yarın bir daha bugünü yaşama şansımız yok değil mi? Bugün kaybettiğimiz zamanımızı yarın ne yaparsak yapalım geri alamayız. En değerli hazinemiz şu an içinde bulunduğumuz dakika değil, saniyelerimiz hatta ânımızdır.
__________________
Dünyayı Güzellik Kurtaracak.
Bir İnsanı sevmekle başlayacak herşey...
Alıntı ile Cevapla

Konu Sahibi Seleme 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir
Konu Forum Son Mesaj Yazan Cevaplar Okunma Son Mesaj Tarihi
Üniversiteli Bayanla Geçinme Sanatı İslamda Kadın ve Erkek mehmet akif2 20 8852 20 Mayıs 2009 18:42
Üniversiteli Erkekle Geçinme Sanatı İslamda Kadın ve Erkek mehmet akif2 1 2315 20 Mayıs 2009 18:35
A.Hakan'dan Döneklik Konferansı Serbest Kürsü kurtmehmet 4 2240 10 Mayıs 2009 19:54
Hanefi Mezhebi: İslamda Kazanç Zekat-İnfak Seleme 0 2209 19 Nisan 2009 03:52
Hanefi Mezhebi: Alışveriş İlmihal Bölümü Seleme 0 2286 19 Nisan 2009 03:51