Konu Başlıkları: ÖNEMLİ BİR SORUM VAR..
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 10 Mayıs 2009, 09:10   Mesaj No:8

FECR

Kur'ân Kürsüsü

Medineweb Emekdarı
FECR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:FECR isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 6340
Üyelik T.: 19 Ocak 2009
Arkadaşları:20
Cinsiyet:Erkek
Memleket:ANKARA
Yaş:56
Mesaj: 6.107
Konular: 546
Beğenildi:1003
Beğendi:221
Takdirleri:9161
Takdir Et:
Standart RE: ÖNEMLİ BİR SORUM VAR..

Bu yazının kaynağı Ahmet Hulusi adında bir şu anda yaşayan birisidir.
Okuduğumuz yazının yazarı ve konusu ne olursa olsun,o yazıya bakış açımız ne olmalıdır

1-Yazıda bahsedilen olayların Kur'an'da dayanağı var mı?
Bahsedilen kişilerle ilgili yani Muferridun,Gavs,Kutub gibi kimselerin ve bunların üçler-beşler-onbirler-kırklar gibi meclislerin olduğuna dair,ayrıca meleklerin bile bilmediği-tanımadığı kimselerin olduğu sanmak,onları insan üstü vasıflarla donatmak Kur'an'da dayanağı olmayan görüşlerdir.
Yukarda ayetin sadece bir cümlesini alıp da ona göre yorum yapmak,Bektaşi mantığıyla Kur'an'a yaklaşmaktır.Ayetin tamamını birlikte okuyalım:
Allah Nuh'a buyurduğu şeyleri size de din olarak buyurmuştur. Sana vahyettik; İbrahim'e, Musa'ya ve İsa'ya da buyurduk ki: «Dine bağlı kalın, onda ayrılığa düşmeyin.» Ortak koşanları çağırdığın şey onların gözünde büyümektedir. Allah dilediğini kendine seçer, kendisine yöneleni de doğru yola eriştirir.42/Şura-13
Şura suresi Mekke'de nazil olan bir suredir.Bu ayet Mekkeli Müşriklerin Allah Rasulu a.s'in peygamberliğine itiraz ettikleri zaman inen bir ayettir.Allah bu ayette;İbrahim'e,Musa'ya,İsa'ya risalet verdiğim gibi MUhammed'e de risalet verdim,ben dilediğimi peygamber seçerim diyor.Peygamberlik insanların isteği ile olan bir şey değildir,yalnızca Allah kimi dilerse ona peygamberlik verir.
Ayet bu derece açıkken insanların bu ayeti kendi Mehdiliklerine!,Rasul! veya Gavs,Kutup,Munferidun oldukları iddialarına mesnet kabul etmeleri Kur'an ayetlerine uymalarını değil,Kitabı kendi hevalarına uydurmalarıı ortaya koymaktadır ki bu durum ne kadar da acı.

2-Yazıda bahsedilen durumun Allah Rasulu a.s'ın sahih hadis ve sünnetinde de olmadığı rahatlıkla görülebilir.Bu zatların Rasulullaha karşı sorumlu olmaları iddialarının hiç bir dayanağı yoktur.

Tarih boyunca bir takım insanlar Kur'an ve Sünnetin ortaya koymadığı şeyleri kendi kafalarında kurgulayarak Peygamber üstü insanların varlığına inandırmaya çalışmışlar ve bu insanların her yerde hazır nazır olduğu ve darda,zorda kalan insanlara yardım ettiği inancını topluma yerleştirmeye çalışmışlardır.Ne garibtir ki bu zatlar
Afganistan,Çeçenistan'da,Irak'ta ,Filistin'de ve dünyanın değişik yerlerinde zulüm gören müslümanlar için kılını kıpırtatmazlar.

Ahmed Hulusinin yazısını nereden ele alırsak alalım,elimizde kalır.Her yanlış yazılanı çürütmeye çalışırsak bunun sonu gelmez.Çünkü yanlışın birini düzeltsen hemen başka bir yanlış onun yerine geçer.Onları çürütmeye çalışacağız diye de doğruların anlatılması azalır.Burada metod şu olmadıdır ki;Kur'an ve Sünnete göre doğruları en iyi şekilde anlayalım,anlatalım ve bilelim ki bunun haricindeki bilgilerin yanlışlığı kendiliğinden ortaya çıkar zaten.
Öncelikle yapmamız gereken şey;Kur'an ve Sünneti iyi bir şekilde öğrenmektir.Bunları öğrenmeden başka bilgilerden beslenmek,kanserojen gıdaları almaktan farksızdır.
Alıntı ile Cevapla