Tekil Mesaj gösterimi
Alt 01Haziran 2009, 00:12   Mesaj No:36

Yitiksevda

Medineweb Emekdarı
Yitiksevda - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Yitiksevda isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 2
Üyelik T.: 10 Nisan 2008
Arkadaşları:3
Cinsiyet:Erkek
Memleket:MALAZGIRT
Yaş:47
Mesaj: 5.078
Konular: 295
Beğenildi:124
Beğendi:24
Takdirleri:153
Takdir Et:
Standart RE: 8.Haftanın Konusu İslam'da Tevbe.

10 - Herhalde sana beyat edenler ancak Allah'a beyat etmektedirler. Allah'ın eli onların ellerinin üzerindedir. Kim ahdi bozarsa ancak kendi aleyhine bozmuş olur. Kim de Allah'a verdiği ahde vefa gösterirse Allah ona büyük bir mükafat verecektir.

Tarikatlarda genel olarak Fetih suresi 10.Ayeti kerimesi Tevbe almak için delil olarak gösterilir.Bu kişiler şeyhin elini tutup hem tarikat alma hem de günahlarından tevbe istiğfar etme anlamında yaparlar.ve delil olarak bu ayeti kerime gösterilir.

Bu ayeti kerime sahabenin Peygamber efendimize biat edenlerin Allah'a biat ettiklerini bildirmek için inmiştir.Ama ne yazıkki bazı kesimler bu ayete binaen kendilerini aynı konumda görerek biat aldıklarını zannederek masum bilgisiz insanlara aracılık ettiklerini zannediyorlar.Bu yetkiyi kimden alıyorlarda tevbe alıyorlar,ve tarikat dinine kabul ediyorlar demekki tarikat islam üzereki islama girenleri birde tarikat dinine almak gerekiyor.bu garip dinde olmayan tavır ve davranışlarıyla kendilerini dinin merkezi görenler elbet hakk ile batılın ortaya çıkacağı günde Allah'a verecekleri hesabı akletmiyorlarmı !!

Şurası bir gerçek ki, insanı yaratan biziz. Ona şahdamarından da yakın olduğumuzdan biz, içinin ona ne fısıldadığını biliriz. (Kaf 50/16)

Kullarım sana beni sorarlarsa, ben onlara yakınım. Bana dua edince, dua edenin duasına karşılık veririm. Onlar da bana karşılık versinler bana güvensinler. Belki olgunlaşırlar. (Bakara 2/186)

Allah'u Teala bizlere apaçık bir şekilde şah damarından da yakın olduğunu bizlere bildirdiği halde halen günümüz tasavvufi çevrelerde aracılar nasıl oluyorda rol alıyorlar?

Fatiha suresinde Yalnız sana ibadet ettiğimiz için yalnız senden yardım dileriz. Ayeti kerimesine bakacak olur isek Tek yardım istenecek Allah'tır.
O halde bu apaçık örnekler var iken birilerini aracı tayin etmeyi dinin neresine koyalım?Uyuyan bu toplumlar daha ne zamana kadar islam'da olmayan bidatler,hurafeler,yalan yanlış bilgiler,atalar,şeyhler,aracılar vs ile islamın özü ile bağdaşmayan ideolojiler,İlahi kaynağımız olan Kuran'i Kerim'den ne kadar uzaklaştığımızın ve bugünkü içler acısı bölünmüşlüğümüzle başkalarının ekmeğine yağ sürmekten başka bir şey değildir.Kuran hakikatlerine yönelmemiz gerekir iken halen şeyhlere,mezheplere, aracılara,vesilecilere, yönelmeler bize bir şey kazandırmadığı gibi alıp götürmektedir.
Alıntı ile Cevapla