Konu Başlıkları: Namazla hidayeti bulanlar...
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 04Haziran 2009, 21:55   Mesaj No:3

nuryuzlum

Medineweb Aktif Üyesi
Avatar Otomotik
Durumu:nuryuzlum isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 5807
Üyelik T.: 24 Aralık 2008
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
Mesaj: 153
Konular: 68
Beğenildi:1
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart RE: Namazla hidayeti bulanlar...

AYDAKİ EZAN SESİYLE GELEN HİDAYET
Neil Armstrong, 9 basamaklı merdivenden inerek aya ilk defa ayak basan insan olma şerefine nail olur. Ancak Armstrong'un 14 yıl sonra ulaşacağı nokta, kendisine aya ulaşmanın sağlamış olduğu şereften çok daha büyüğünü kazandıracaktır.
Evet aradan 14 yıl geçer. 1983 yılının şubat ayına gelinir. Armstorng bir konferans vermek üzere ilk defa bir İslam ülkesine, Mısır'a gelmiştir.
Konferansın sonuna yaklaşıldığı bir sırada Armstrong'un büyülenmiş gibi yerinde çakıldığı görülür. Pencerelerden içeri süzülen bir sesi dinlemektedir ve onu sanki daha önceden duymuş gibidir.
Duyduğunun ne olduğunu sorunca, yanındakiler: "Ezan sesidir", derler. Allah'ın kudretini kainata ilan eden ve bizleri kurtuluşa çağıran ilahi davet ve Armstrong'un bunun üzerine söylediği sözler tüyler ürperticidir:
"Bu ses, aya ilk ayak bastığımda duyduğum ve ürperdiğim sestir. Önceleri kulaklarımın uğuldadığını zannetmiştim, fakat bu sesi daha sonra tekrar duyarak titremiştim.”
Salonda çıt çıkmamakta ve herkes dışarıdan gelen ezan sesini dinlemektedir.
Armstrong'un ruhunda kopan fırtına, ezanın tamamlanmasına kadar geçen kısa sürede İslamiyet'i seçmesine sebep olacaktır.
Aya yükselip insanoğluna ait ilk adımları atan Armstrong böylelikle manevi yükselişinde ilk adımlarını atmış bulunmaktadır.
Haber kısa sürede yankı bulur ve İslam ülkelerinde büyük bir sevinçle karşılanır. Pakistan'da yayımlanan, "The Müslim World" isimli derginin, 19 Şubat 1983, tarihli sayısında ve yine aynı ülkede "Cenk" dergisinde ve Malezya'da yayımlanan "Star" dergisinde habere geniş yer verilir ve Armstrong'un hayatından söz edilir.
Bizler, her geçen gün çığ gibi artarak İslamiyet'i seçen bahtiyarları tebrik ediyor ve bu yüce dinin mensubu olmakla iftihar ediyoruz.
Birkaç milyar dolara mal olan aya gidiş hadisesi Batı âleminin nazarında neticesine ulaşmış mıdır bilemiyoruz. Ancak Armstrong'un ayda duyacağı ezan sesi ve bu vesileyle Müslüman olması, özellikle Armstrong ve İslam âlemi için bütün beklenenlerin üzerindedir.
Çünkü bir insanın iman vasıtasıyla kazanacağı ebedi hayatı, her şeyden daha kıymetlidir.
Alıntı ile Cevapla