Konu Başlıkları: Şeyh Kimdir?
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 07Haziran 2009, 18:49   Mesaj No:6

Boşluk

Medineweb Acemi Üyesi
Avatar Otomotik
Durumu:Boşluk isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 126
Üyelik T.: 10 Eylül 2007
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
Mesaj: 29
Konular: 10
Beğenildi:0
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Standart RE: Şeyh Kimdir?

Yazılanlarla dalga geçmemek şiarımız olmalı..Bizim toplumumuzda ciddi anlamda bir ŞEYH kargaşası vardır. İnsanlar, şeyh kavramını zihinlerinde, sarıklı cübbeli, okuyup üfüren ve daha bir sürü şeyi yapabilen tuhaf varlıklar olarak anlamaktadır. Şimdi; bu algıyı düzeltmek için öncelikle topluma bu bilincin aşılanması gerekir. Düşünelim;

Soru bir : İnsanlar neden ŞEYH dendiğinde,kırmızı görmüş boğalara dönmektedirler ? Acaba insanlar ŞEYH 'den zarar mı görmüşlerdir ? Gördülerse nedir gördükleri ki ciddi anlamda ayaklanırlar ? Bunun tespit edilip düzeltilmesi gerekmez mi ?

Soru iki: Hanginiz Şeyh konusunda etrafınızdaki ,komşularınızdaki,arkadaşlarınızın zihinlerindeki kavram kargaşasını düzelttiniz ? Şimdi sizlere sorsam desem ki ; şeyh kavramını bana anlatın , nedir şeyh , ne yapar ? nasıl bir insandır ? Neler anlatırsınız ?

Soru üç: Forumda Yağmur Sancak isimli bir yazar var; bir konu açmış konunun adı yanlış anımsamıyorsam Hayatın Sürpizleri ve orada normalde insanların algısı olan şeyh kavramını kaldırarak yerine dost +arkadaş+kardeş kavramlarını koymuş,ve bu kavramlar üzerinden gerçek bir müminin olması gereken (olan demiyorum dikkat) halleri anlatmış. Sizlere tavsiyem o yazıyı iki üç belki beş kere okuyup, zihinlerde şeyh algısını nasıl değiştirebiliriz etrafımızda diye kendinize sorarak okumanız. Okuduktan sonra kendinize hangi soruları sormanız gerektiğini biliyor musunuz ?

Sorunları tartışmak yerine, sorunlara soru sorarak çözüm üretmek gerekmekte...Ama bir de madalyonun öteki yüzü var, islami forumlarda dikkat ettiğim bir olay vuku buluyor ; islam derdi olan onca kardeşimiz forumlarda islam adına , zaten islam sıkıntısı olanlara islamı anlatıyorlar. Ortada bir nevi tereciye tere satmak durumları var. kavramlar üzerinden münaşakalar baş gösteriyor. Olan bu.

Halbuki olması gereken ise, forumlarda zaman vakit öldüreceğimize,aile çevremizde, iş çevremizde, komşularımız ve bizim hayatımıza bir an olsun girip , ikinci an da çıkacak olan insanlara , kafalarında oluşturdukları islam algısını onların islamdan bir nebze olsun soluklanmalarını saglamak olmalı değil midir ? Merak ediyorum, sayfalarca yazı yazıp, sayfalarca islamı anlatan , bir sürü gereksiz münaşakalara giren arkadaşlar ( ki sözüm genele kimse üzerine alınmamalı ) islami forumlar ortamı dışında reel hayatta KAÇ KİŞİNİN İSLAMLA ŞEREFLENMESİNE VESİLE OLDU ?

Herkesin kendisine dönerek bu soruların cevabını verdikten sonra dikkatli ve saglam adımlar atacağı inancıyla satırlarıma son veriyorum...

vesselam..
Alıntı ile Cevapla