Konu Başlıkları: HAYATIN SÜRPİZLERİ....
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 09Haziran 2009, 00:51   Mesaj No:6

Yitiksevda

Medineweb Emekdarı
Yitiksevda - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Yitiksevda isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 2
Üyelik T.: 10 Nisan 2008
Arkadaşları:3
Cinsiyet:Erkek
Memleket:MALAZGIRT
Yaş:47
Mesaj: 5.078
Konular: 295
Beğenildi:124
Beğendi:24
Takdirleri:153
Takdir Et:
Standart RE: HAYATIN SÜRPİZLERİ....

Alıntı:
Boşluk Üyemizden Alıntı
1:Nedir vahiyle hayatı inşa etmek ?Nasıl yapılır ?
2:Nedir Vahiyle yön bulmak ? Nasıl Bulunur ?
3:Nedir Vahiyle aklı inşa etmek ? Nasıl edilir ?
Vahiy Allah'ın emir ve yasaklarını Peygamber Efendimiz aracılığı ile bizlere bildirilmesidir.Vahyin Kaynağı olan Kuran'ı kerim'in mesajlarını hayatımızın ve ahiretimizin inşaası için gerekli bütün bilgileri içermektedir Bu kadar açık ve net olduğu halde Kuran'ın emir ve hakikatlerini görmeden yaşam gayretleri içine girmek ve sahte kutsallar icat ederek onlara tabii olmak İlahi mesaj olan Kuran'ın emirlerine terstir.

Akide Bir şeye inanmak, bir kimseyi ve verdiği mesajları tasdik ederek ona sadık kalmaktır.İnanç tarzını buna göre yaşamaktır.Hakiki bir İman ile(imanı elde edilmiş isek)tam bir teslimiyet ile boyun eğmektir. Allah'u Tealanın İslam dinini Kabul etmektir. Peygamber efendimizin bizlere bildirdiği şeyleri kesin bir şekilde kalben tasdik edip eyleme dökmektir. taklide dayalı olan akide şüphe ile yaşamamıza bizleri mahkum eder. Vahyin emir ve yasaklarını teslim olamadığımızda vehme dayalı bir hayat ile karşı karşıya kalırız.

Vahye dayalı aklı inşaa edebilmek için öncelikle sağlam bir itikadi yapıya sahip olabilmeliyiz.Bu sağlam itikada sahip olabilmek içinde Aklımızı Vahyin direktifleri nezdinde araştırarak kimseye teslim etmeden kullanmayı becerebilmeliyiz.Zaten aklı Vahyin emirleri ile yönlendirirsek hakk ile batılı ayırd edebiliriz.Akıldan şöyle bir misal vereyim Hz İbrahim'in bizlere anlatılan aklını kullanma yetisi ile Rabbine varabildi.Bu bizlere bir örnektir,Aklı kullanmadan İlahi mesajıda anlayamayız Ama aklı kullanırken Kalbede sorabilmeliyiz İnşaallah açıklayıcı olmuştur kardeşim Eğer kardeşim tatmin olmadı ise takıldığı yada kabul etmediği bölümleri bildirsinde bizde hatalarımızı bilelim ve ona göre kendimize çeki düzen veririz Ana şiarımız Emri bil Maruf Nehyi anil münker emri olduğu için birbirimizin yanlışlarını düzeltme adına Eğriyi doğrudan ayırabilmeliyiz Allah'a Emanet olunuz.

Sonuç olarak iman, kalb ile tasdik etmek,ise ibadette onun gıdası hükmündedir İmanın Kamil olabilmesi için eyleme dökülmesi lazımdır.Bu eylemler dinin hükümleri ile hükmedebilmektir.Günümüzde İslamın hükmünü yönetimlerde göremiyoruz ama kendi Aile efradlatımız içinde uygulayabilmek bize bağlıdır yönetimlere bağlı kalma zorunluluğumuz aile içinde yoktur Yaşama bize aittir .Ve Hesaba çekilirken sorgulanacağımız tek kaynak Kuran olduğu için ondan sorumluyuz.
Alıntı ile Cevapla