Tekil Mesaj gösterimi
Alt 02 Temmuz 2009, 17:40   Mesaj No:54

Medine-web

Medineweb Site Yöneticisi
Medine-web - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Medine-web isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 1
Üyelik T.: 14Haziran 2007
Arkadaşları:7
Cinsiyet:Erkek
Yaş:50
Mesaj: 2.989
Konular: 339
Beğenildi:1177
Beğendi:348
Takdirleri:7989
Takdir Et:
Standart RE: 29.Haftanın Misafiri 2.Kez Abdulmelik

1-Hocam malum iki akım var biri selefilik biri sufilik, bu ikisini ben hangi kitabı okursam hep karşı karşıya getirildiklerini görüyorum.
Sorum şu Vahabilik selefilikmidir? ve denildiği gibi sufilikte gerçekten şirk var mıdır?


sufilik= nefis tezkiyesi,bir lokma bir hırka yaşam,ve tasavuf üstü bir ekoldur.tasavufun şeyhi müridi dergahı olur ama süfilikte bunların hiç biri yok munferid yaşam var.süfilikte aşırı ilham keramet ve yükselme psikolojisi vardır.ilham rüya keramet her zaman vasat dengeli görüşler değildir.şirk tehlikesi mümkündür..
selefilik veya vahhabilik aynı akım denilebilir..görüşleri meshepler üstü,hiç bir mezhebe tabii olmadan,selefi salihini taklit ederler..ashabı kiram yani asrı saadet ve hulefa devrindeki islami yaşamı dikkate alır savunurlar...

2-İslami kesimde önemli bir yeri olan afgani hakkında lehte ve aleyhte olmak üzere bazı mülahazalar var, Mesela mason,mezhepsiz, rasyonalist vs. muhakkak kendisi hakkında malumatınız vardır?
Siz ne düşünüyorsunuz bu konuda ?


zıt kutuplar daima gerçeklere karşı kör sağırdırlar.birisini beğenmediğimizde onu pek ala yerin dibine batırma,iftira ve olmayanları olmuş gibi gösterme hastalığı mevcuttur.afgani abduh şeriati gibi alimlere denmedik bırakılmamıştır.kimi şeriatiye komunist materyalist gibi suçlamalarda bulunmuştur.şeriatinin solculuk söylemleri maalesef sui istimal edilmiş iftiralara boğulmuştur..
ibni teymiye hakkında ha keza...
afganiye mason suçlaması hakeza..
bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olanlar hep fikir holiganları faşistleridir...


3-İbni teymiyye ile ilgili görüşleriniz?Sapık falan diyorlar ama ibni kayyım onun öğrencisidir?Ben bir insanın eserlerinin o insanın kişiliğini gösterdiğini düşünüyorum.Ve kütüphanenizde muhakkak eserleri vardır

ibn teymiye düşmanları tarafından bile takdir edilen saygın ufku açık,dengeli isabetli ve sevdiğim bir alim..sokak holiganları,siyaset fanatikleri,ırk hastalıkları kapmış kesimler tarafından dışlanmıştır..

4-Babamın bir sözü var Ergenekoncular dururken Fethullah Gülen'e laf söyleme diye katılıyormusunuz?

baban öyle diyorsa öyledir...


5-Eskiden islam ümmetinin kendi içinde bu kadar cehl(!) şahısların birbirlerini muharrik eder tarzda açıklamaları yoktu son dönemlerde aşırıya kaçmaya başladılar buna sebep ne olabilir sizin tabirinizle ebcedi bitiren alim kesiliyor bu sebepten olabilir mi?

5*5=25 eder matematikçilere göre..ama 5*5 = 22 eder diyende çıkabiliyor..edip yukselin 19 mucizesini ispatlamak için bazı kuran ayetlerini saymaması görmezden gelmesi gibi..canlı yayında vahiy alan soytarılar bile var..kiralik alim,ısmarlama sparış vaaz veya irşat,görsünler desinler diye şovmen medyatik palyaçoları saymazsak islam alimlerinda bu tür saçmalıklar olmaz...

6-Din ile felsefe ilişkilendirilmelimidir?Bizim ehli sünnette değilde ben şiada ilişkilendirdiklerini gördüm mustafa çamranın bir kitabında İslamı hem iktisadi hemde felsefi açıdan yorumlamıştı bu konuda görüşleriniz?

felsefe sorgulamadır..iman sorgulanmadan olmaz..taklidi imandan kurtulmanın yolu sorgulamaktır..kuranın çoğu ayeti deveye bak ,aya güneşe bak,ana rahmindeki nutfeye bak gibi sizi sorgulatmaya yöneltiyor ki sağlıklı bilgi elde edebilsin,ikna olabilsin..

7-Minareler süngümüz, kubbeler miğfer, camiler kışlamız, müminler asker bu şiir size ne hatırlatıyor)
Şaka bir tarafada siyasi soracaktım vazgeçtim..


vazgeçtinse hamdolsun

8-Aşağıdaki kavramlara birer cümle ;

belagat:kaliteli hitabet..
felsefe:sorgulama düşünme ama hindi gibi değil...
nietzsche: pas
postmodernist İslam:pas


Cevaplarken bel fıtığı olabilirsiniz zira ben soruları yazarken oldum

Şimdiden cevaplarınız için teşekkürler...

saygılar...