Tekil Mesaj gösterimi
Alt 20 Temmuz 2009, 23:37   Mesaj No:13

Yitiksevda

Medineweb Emekdarı
Yitiksevda - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Yitiksevda isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 2
Üyelik T.: 10 Nisan 2008
Arkadaşları:3
Cinsiyet:Erkek
Memleket:MALAZGIRT
Yaş:47
Mesaj: 5.078
Konular: 295
Beğenildi:124
Beğendi:24
Takdirleri:153
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart RE: 15.Haftanın Konusu İslamda Tartışma Adabı.

Günümüzde tartışmaların geneli Mezhepleri ve alimleri tartışmasız kılarak herkesin kendi mezhebini kendi sevdiği alimini ölçü alarak genel itibari ile KURAN hükümleri ile yaşamamaktır ölçüyü başka şeylerde aramaktır.

Asırlar boyunca Tağuti güçlerin Müslümanlara zulmettiği baskı altına aldığı ve özellikle günümüzde dahada azgın bir şekilde İSLAM'a saldırdıkları apaçık ortada iken yapay ihtilaflar ile Müslümanlar'ı mezhebi tartışmalara sürüklemek adına yaptıkları oyunlara gelmemek adına.

Ölçü olarak KURAN hükümlerini esas almamız ve MÜSLÜMAN'lar olarak bu tür kesimlerin oyunlarına gelmeden İSLAM adına birlikteliği sağlamak için bu tür ayrılıklara düşmememeliyiz.

MÜSLÜMAN'lar olarak hepimiz Birbirimizin sorunlarına mazlum olanların dertlerine ortak olmamız gerekir.MÜSLÜMAN'lar olarak yapay kavgaları ALLAH namına bir kenara bırakarak Düşmanların Müslümanlar arasında tefrika çıkarma planlarını bozacağız inşaallah.Bilmeyenlerin yaşamlarında yol olarak dini daha güzel yaşama adına çeşitli mezheplerin varlığının zararının olmadığını bilakis faydalı olduğunu kavramalıyız.Mezhepleri yok sayarak kendi fikirleri doğrultusunda yol almaya çalışmak ilmi bir bilgiyi gerektirir bunu bilmek gerekir.MÜSLÜMAN'lar olarak bu konularda ne yapmalıyız derdine düşerek. Biz MÜSLÜMAN'ların görevi içlerinde fitne hastalığı olan kesimlerin bu gibi durumlardan faydalanmalarına izin vermemek olmalıdır.

ALLAH bizlere ayrılıktan sakınmamızı emrediyor iken bizler neden ve niçin belli güç odaklarının menfaatlerine yarıyacak olan konularda oyunlara geldiğimizi sorgulamıyoruz?
Alıntı ile Cevapla