Konu Başlıkları: Ali şeriati
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 22 Temmuz 2009, 03:02   Mesaj No:7

BiLaL HaTTaB

Avatar Otomotik
Durumu:BiLaL HaTTaB isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 9387
Üyelik T.: 21 Temmuz 2009
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
Mesaj: 4
Konular: 0
Beğenildi:0
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Standart RE: Dr Ali Şeriati'yi Rahmetle Anıyoruz.

[size=medium]Savak ajanları tarafından şehid edilen kutlu yolun Tevhid öğretmeni Dr. Ali Şeriati’nin ölüm yıldönümündeyiz(19 haziran 1977).

Ömrünü İslamî düşüncenin ihyası ve inşasına adamış diriliş devrimcisi…

Konuşması “diriliş”i, koşturması “kıyam”ı öğretti yeni nesillere... Hızlı konuşur, acele eder ve sılayı bekletmekten korkardı sanki. 43 yıllık ömrünü, birçok insanın yazdığı kelime adedinden daha çok ders ve konferans vererek, Londra’da, ikinci sınıf bir otel odasında, Şehadet şerbetini içerek tamamladı.

Fikirlerini kategorize edemez, hangi ekole sempati duyduğunu çözemezsiniz. “İnsanın fikirleri değişmez” diye bir düşünceye sahipseniz, ALİ ŞERİATÎ sizi bu konuda yanıltır. Kimi zaman ŞİÎ zannıyla Suudi Arabistan’dan dışlar; kimi zaman SÜNNÎ ismiyle anavatanından(İRAN) sürgün edersiniz. Yani Ali Şeriatî için “Müslümandı” demek kâfî gelmiyor ise size; O’na “ŞEHİD MÜSLÜMAN” demelisiniz sadece…

Hastalık bulaşan Şiî kültürüne de, Şiîlik bulaşan Sünnî kültürüne de “Tevhid Merhemi”ni sürmeye çalışmış, yetiştirmek için mücadele ettiği yeni kuşağa, düşmanı tanımanın yollarını öğretmişti.

Sözün ahengini zırhı; anlamın gücünü kılıcı gibi kullanmıştı… Mecaz yüklü dilinden; SORGULAYAN, DÜŞÜNEN ve ÜRETEN yeni neslin arzusunu koklarsınız.

Aynaya baktığınızda, kendine ve mensubu olduğu bütüne karşı güvensizlik duyan, ümitsiz, üzgün, gelişmeye kapalı ve donmuş bir İslam’ın gözyaşlarını döken bir yüzünüz varsa, hala ALİ ŞERİATÎ okumamışsınız demektir.

Müslümanlar ona; “ŞEHİD DOKTOR ALİ ŞERİATΔ derler. Başka bir isim koymaksa, sadece “SAVAK AJANLARI”na yakışır… Allah(cc) rahmet eylesin…[/size]

Bilal Oduncu
www.islamigundem.com
Alıntı ile Cevapla