Tekil Mesaj gösterimi
Alt 30 Ağustos 2009, 12:55   Mesaj No:5

Hüzn-ü Hâzân

Avatar Otomotik
Durumu:Hüzn-ü Hâzân isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 7999
Üyelik T.: 07 Mayıs 2009
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
Mesaj: 9
Konular: 5
Beğenildi:0
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Standart Hz. Osman ve Hz. Muaviye Hakkında Yazdıkları

Alıntı:
Hasdadaş Üyemizden Alıntı
Bu zat Hazreti Osman Efendimiz radiyallahu anh'a 'Bunağın tekiydi, Müslümanların başına geçmesi talihsizlikti' demişti... Bkn. Adaletu'l İçtimaiyyeti fil İslam (s.230, 231) Basım h.1392/m.1974

Türkiye’de merhum Necip Fazıl’ın şiddetli tenkidleri üzerine dördüncü basımdan itibaren, ihvan-ı müslimin bu kitaptan o ibareleri çıkardı.

"Muaviye ve arkadaşı (Amr b. As) yalan, hile, aldatma, nifak, rüşvetle adam satın alma gibi yollara başvuruyor; Ali ise bu tür aşağılık yollara sapmıyordu." (Kutup, Kitaplar ve Şahıslar, s.206)

İşin garip tarafı, S. kutup taraftarları onu haklı çıkarmak için bakın şu hadis-i şerife dahi uydurma hadis demişlerdir.

Ashabıma dil uzatmakta ALLAH’tan korkun! Benden sonra onları kötü emellerinize alet etmeyin! Onları seven, beni sevdiği için sever. Beni sevmeyen onları da sevmez. Onları inciten beni incitmiş olur. Beni inciten de ALLAH Teâlâyı incitmiş olur. (Hadis-i Şerif, İbni Hacer, Es-Savaiku'l-Muhrika, Birinci Mukaddime)
Seyyid Kutub'un "İslam'da Sosyal Adalet" adlı eserinde Hz. Osman ve Hz. Muaviye hakkındaki bazı sözlerine de burada bir açıklık getirmek istiyoruz: Seyyid Kutub bu eserini 1946'da yazmaya başlayıp 1948 de bitirmiştir. Eseri çok rağbet görmüş zamanla, İngilizce, Fransızca, Almanca, Türkçe ve Farsça'ya tercüme edilmiştir. Bu eserin ilk baskılarında Hz. Muaviye ve onunla birlikte bulunan sahabe-i kiram ile Hz. Osman'ı tenkit eden sözler sarf edilmiştir. Bu sözlerinden dolayı Allame Mahmud Şakir ve diğer bazı ilim adamları tarafından tenkit edilmiştir. Kutub, sağlığında bu konudaki yanlışlarını bizzat kendisi düzeltmiş ve adı geçen kitabın altıncı baskısında tenkit konusu sözleri tamamen çıkarmıştır. Kitabın son şekli 1964'te basılmıştır. (11) Kitabın Türkçe tercümelerinde ilk baskılar esas alındığından hala bazı tercümelerde bu sözlere rastlamak mümkündür. Ancak hakikat yukarıda belirtildiği gibidir.




bunları bilmekte fayda var hasdadaş kardeşim...
Alıntı ile Cevapla