Tekil Mesaj gösterimi
Alt 11 Eylül 2009, 18:29   Mesaj No:41

KARAKÖSE

Medineweb Sadık Üyesi
KARAKÖSE - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:KARAKÖSE isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 5710
Üyelik T.: 18 Aralık 2008
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
Yaş:44
Mesaj: 326
Konular: 48
Beğenildi:14
Beğendi:0
Takdirleri:53
Takdir Et:
Standart RE: sadece Türkçüler okusun bu şiiri!!!KÜRTLER OKUMASIN(!!!)

Akadaşlar değerlendirme yaparken insan psikolojisini göz önünde bulundurmuyorsunuz.
Ben sorunu alışkanlıklarda görüyorum.
Düşünsenize yıllarca adil ve güçlü ve muhterem ve islami ve muhammedi olduğu söylemi ile mevcudiyet kazanmış bir sistem vardı. insanların bir kısmı bu sistemi ve sistemin bekçiliğini yapan üniformaları Allahın yeryüzündeki gölgeleri olarak görecek kadar adil biliyorlardı. bu bir alışkanlık oluşturdu.

Sonra bir gün sistemin ve onun bekçiliğini yapan üniformaların zalim olduğu söylendi ve bu ıspatlandı. işte bu bir alışkanlığın hüsranla bitişidir.

bazı insanlar alışkanlıklarının hüsrana uğramasını kabul etmek istemezler. ebediyete kadar eski söylemlerin geçerli olmasını isterler, çünkü eski söylemlere alışmışlardır. bu düşünce onların alışkanlıklarını hüsrana uğratanların üzerine gitmeleri gerektiğine inandırır onları, peki ne ile suçlayacaklardır, tabiki hüsrana uğramış alışkanlıkları ile. biraz paradoks gibi görünüyor ama analiz ederseniz anlaşılabilir bir şeydir.

Bu sebeple değerlendirme yaparken, sert çıkışlar yapmak yerine insan psikolojisini ve sosyolojinin insan bilincini neye, nasıl mahkum ettiğini göz önünde bulundurun derim. belkide Tuğrulbey, nuryüzlüm gibi böyle bir alışkanlığın etkisi ile hareket ediyordur.
Alıntı ile Cevapla