Tekil Mesaj gösterimi
Alt 16 Eylül 2009, 16:37   Mesaj No:21

KARAKÖSE

Medineweb Sadık Üyesi
KARAKÖSE - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:KARAKÖSE isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 5710
Üyelik T.: 18 Aralık 2008
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
Yaş:44
Mesaj: 326
Konular: 48
Beğenildi:14
Beğendi:0
Takdirleri:53
Takdir Et:
Standart RE: 39. Haftanın Misafiri : Algı Bilgelik

4- sizce müslümanın müslümana islamı tebliği ne zaman kadar daha sürecektir? ya da sürmeli midir?

Ben islam toplumunda bir yanlışta ısrar edildiğini görüyorum. müslümanlar kendi yarım yamalak bilgileri ile başka müslümanlara tebliğe çalışıyor. hem tebliğ yapmaya çalışan, hemde tebliği alacak olan hem dini bilgiden, hemde bu bilgiyi nasıl algılaması gerektiği bilgisinden yoksun olduğundan sıradışı bir boğuşma ve birbirini aşağılama durumu çıkıyor ortaya. Birde dini bilgi sosyal bilimlerden bağımsız düşünülüyor, bu çok ciddi yaklaşım hataları doğurur. Kendi adıma ben tebliğci seviyesinde değilim diyorum ve islami yapı hakkında yorum yaparken sınırları zorlamamaya çalışırım. kesinlikle benim bildiğim doğrudur demem, diyemem. özellikle insanlara islamı tebliğ edeyim diye de kendimi zorlamam, söz bana gelirse konuşurum gelmezse susmayı tercih ederim.

5-müslümanın müslümana islamı tebliğnin kapsamı ne olmalıdır? bu durumun ahlakiği sorgulanmalı mıdır?

Günümüz müslümanlarının neredeyse yüzde 90 nı tebliğ yapacak seviyenin çok altındadır. Tebliğ sadece islami bilgiye sahip olmakla yapılamaz, örneğin bu bilgiyi ezberleme yolu ile edinmiş biri tebliğ yapamaz. tebliğ yapabilmesi için islami ilkelerin neden bu şekilde oldukları, neden başka şekillerde olmadıklarını da bilmesi de gerekir. birde genel bir dinler tarihi bilgisine sahip olunmalı başka dinleri bilmeyen islamı bildiğini iddia edemez.çünkü bir şey aynı türden başka şeylerin bilinmesi ile tanınabilir. ikincisi herhangi bir din alimine küfr eden tebliğci olamaz, mesela hristiyanların papasına küfr eden biri islamı tebliğ edemez, çünkü küfür çoğu zaman anlamamaktan ileri gelir.

6- müslümanların ümmet içinde birbirleriyle mücadeleden vazzgeçip islamı bir evrensel dille muhatabı da tüm insanlık olarak kabul etmesi gerekiyor mu? eğer gerekiyorsa nerden ve nasıl başlanmalıdır?

Gerekmiyor, birbirleri ile kavga etmesinler yeter