Tekil Mesaj gösterimi
Alt 16 Eylül 2009, 17:13   Mesaj No:24

sevginin_bedeli

Medineweb Aktif Üyesi
Avatar Otomotik
Durumu:sevginin_bedeli isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 9822
Üyelik T.: 20 Ağustos 2009
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
Mesaj: 196
Konular: 26
Beğenildi:2
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Standart RE: 39. Haftanın Misafiri : Algı Bilgelik

Alıntı:
Algı Bilgelik Üyemizden Alıntı
Sevginin bedeli;
6 sorunuzu bugüne göre düşündüğümde, müslümanların bir tebliğ dilinde birleşemeyeceğini görüyorum. onun için birleşirler diyemem, dememeliyim de, yani birleşmeleri gerekiyor tabii ama bu günkü kafa ile olmaz.

Çünkü müslümanları halihazırda sahip oldukları düşünceler ile bir araya getirsen birbirlerini aşağılamaktan başka bir şey yapmazlar. her islami toplum tek doğru ittikadın kendilerine ait ittikat olmadığını anlayana kadar beklemeliyiz.
Yani islami gruplar birbirlerini kabuledene kadar değil anlayana kadar beklemeliyiz. onun için bir tebliğ dilinde birleşmeleri bu gün için gerekmiyor. bu gün birbirlerini anlamaya çalışmaları gerekiyor.
6- müslümanların ümmet içinde birbirleriyle mücadeleden vazzgeçip islamı bir evrensel dille muhatabı da tüm insanlık olarak kabul etmesi gerekiyor mu? eğer gerekiyorsa nerden ve nasıl başlanmalıdır?

öncelikle teşekkür ederim verdiğin cevap için. ancak soruyu sorarken müslümanlar arasında bir birliktelikten değil aksine sadece birbirimizle uğraşmak yerine birbirimizden bağımsız olarak ta olsa tüm insanlığa yönelik bir söylemle insanlığın karşısına çıkmayı kastetmiştim.