Konu Başlıkları: Pierre Cardin Diyor ki:
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 16 Kasım 2007, 15:22   Mesaj No:18

inzar

Medineweb Aktif Üyesi
Avatar Otomotik
Durumu:inzar isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 68
Üyelik T.: 04 Ağustos 2007
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
Mesaj: 249
Konular: 28
Beğenildi:5
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Standart Cvp: Pierre Cardin Diyor ki:

Başörtüsü gibi kutsal bir değeri "türban", "eşarp" gibi gurube ifadelerle sulandıranlar ve bunu ticari meteaya dönüştürenler ciddi tahribat yapıyor. Ayrıca reklamlarında kullandıkları mankenler ve örtü tarzları İslami ölçülerle hiç bağdaşmadığı halde pazar payınıda yine müslüman kitle oluşturuyor. Başörtüsü farziyetinin süslenmek değil aksine süslü görünüm ve sunumu setretmek maksadını taşıdığını görmezden gelenler yasakçı zihniyete de fırsat vermiş oluyor.

Zaman'ın reklamı diğer medyaya haber olunca bu haberde haber7'ye haber oldu. Tevhidhaber olarak bizde meselenin asıl gözden kaçan kısmı tesettür suistimalini vurgulamak istedik. Haberi aktarabilmek içinde tasvip etmediğimiz resim tarzını bilgilendirme maksadı ile aktarıyoruz. İşte konu ile ilgili haber;

Zaman Gazetesi'nde dün yayınlanan eşarp reklamı, 'Türbana alternatif arayışı başladı' diye yorumlandı. Gazetenin ikinci sayfasının neredeyse tamamını kaplayan reklamı, eşarb firması Arancıa verdi. Reklamda, başını saçın öne dökülen kakülünü açıkta bırakan tarzda örtmüş bir mankenin resmi kullanıldı.

Gazetede Zaman'da yayınlanan eşarp reklamı ile ilgili haber bakın nasıl kullanıldı:

"GAZETENİN ikinci sayfasının neredeyse tamamını kaplayan reklamı, eşarb firması Arancıa verdi. Reklamda, başını, askerlerin de sıcak baktığı, saçın öne dökülen kakülünü açıkta bırakan 'geleneksel' tarzda örtmüş bir mankenin resmi kullanıldı.
Başörtüsünün Suyunu Çıkarırsan Böyle Olur ..

SLOGANI DA MANİDAR

TÜRKİYE'de türban tartışmasının başlamasından önce bilinen, yaygın olarak kullanılan ve toplumun hiç bir kesiminden reaksiyon almayan bu baş bağlama tarzının reklamında, 'Gençlik güneşi yükseliyor' gibi manidar bir slogan da kullanıldı.

LAİK DİRENCİ KIRMAK İÇİN

SİYASETİNİ 'hoşgörü' tezi üzerine kuran Fethullah Gülen'in Zaman'ındaki bu reklam, türbanı 'siyasal İslam'ın simgesi' olarak gören laik kesimdeki direnci kıracak arayışın ilk adımı olarak yorumlandı. Radikal dinci kesimden ne tepki alacağı ise merak konusu oldu."
Alıntı ile Cevapla