Konu Başlıkları: Mezhep holiganlığı
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 13 Ocak 2010, 11:00   Mesaj No:7

yakuti

Medineweb Üyesi
Avatar Otomotik
Durumu:yakuti isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 11368
Üyelik T.: 07 Ocak 2010
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
Mesaj: 53
Konular: 0
Beğenildi:0
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Standart RE: MEZHEP HOLİGANLIĞI

Alıntı:
YitikSevda Üyemizden Alıntı
Değerli kardeşim Yakuti bakın belli ölçüler dahilinde her tür ilmi münazara yapabiliriz yeterki saygı ve sevgi sınırlarını aşmadan olaylara hep birlikte yaklaşalım teşekkür ederim olgun tavrınız için:
Sizin sorduğunuz 1: soruya cevabım şudur
Hesaba çekileceğimiz yegane kaynak Kuran ve Allah Resulüne uyup uymadığımızdır İster elimizi bağlayalım ister yan tarafa salalım bu iki uygulamada Allah resulüne aittir yani hangisini yaparsak yapalım neticede Sünnete uymuş oluruz bunda bir sorun yok Mezhep İmamları Allah kendilerinden razı olsun bu tür şekli veya muamelat hususlarında araştırmalarını yapmışlardır ve rivayetlere göre değerlendirmelerini yapmışlardır Bizlerde araştırarak Aklederek Kuran ve Sünnete uygunluğu hususunda hangisine kanaat getirirsek ona uyarız Doğru olana bu konuda hemfikirmiyiz ?
2:Temel olarak Uymamız gereken Kaynak Kuran Ayete bakalım:
(Ey insanlar) Rabbinizden, size indirilene uyun ve O'ndan başka dostlara uymayın. Ne kadar da az öğüt alıyorsunuz!(Araf 3)
Kendilerine apaçık belgeler geldikten sonra, parçalanıp ayrılan ve anlaşmazlığa düşenler gibi olmayın. İşte onlar için büyük bir azab vardır. (Ali İmran 105)
Hesab vereceğimiz Temel kaynak Kuran'dır .Kuranı en iyi anlayan ve uygulayan Allah resulüne uymak hususudur bu temel ilkeler dahilinde İbadetler hususunda Öncelikle Kuran=Akıl ve Sünnet eksenli bir bakış ile eğriyi doğruyu ayırabiliriz ama bunu yaparken elbette İslam Alimlerinden faydalanacağız ama Körü körüne bir itaat ile değil Aklederek Kuran'a ve Sünnete müracaat ederek alacağız bu benim bakış açımdır kimseyede illa bu şekil bakın demem ama Kuran dışında eleştirilemeyecek ve kabul edilemeyece hiç bir şey yoktur esas düşüncem budur her daim yapmış olduğum tavır davranış ve ibadetlerde araştırarak aklederek öğrenmek ana gayemdir bu bakış ile Kurana ve Sünnete uygun olanı alırım her daim kimden olursa olsun.
Kardeş,
Hemen ifade edeyim ki, biz buraya kimseye hakaret edip saldırmak için üye olmadık ... İkincisi, Msülümanlar yalnız Kuran ve Sünnetten değil, diğer iki delil İcma-ı ümmetten ve kıyastan da sual olunacaklardır. Çünkü, Kuran ve Sünnette olmayan birçok mesele ümmetin icmmaı ve fukahanın kıyasları ile bize öğretilmiştir. Ayrıca, Cenabı Hakk Kuran-ı Kerim'in Nisa Sûresi 115. ayet-i celilesinde “Kim kendisine doğru yol besbelli olduktan sonra Peygambere muhâlefet eder, mü'minlerin yolundan başkasına uyup giderse, onu (o kimseyi) döndüğü o yolda bırakırız. (Fakat ahirette) kendisini cehenneme koyarız. O ne kötü bir yerdir.” Dikkat edilire "...müminlerin yolundan ayrılırsa!.." denilmektedir. Yani, ulemanın ve müminlerin yolundan ayrılmak dahi bir sapıklıktır. Hem sonra Rabbimiz ; "Müslümanların güzel gördüğü şey Allah indinde de güzeldir." hadis-i şerifi gereği müslümanların hangi konu olursa olsun, güzel gördükleri işleri hüsn-ü kabul ile karşılamaktadır. Ayrıca Araf Sûresi 3. ayet-i celilesindeki "...O'ndan başka dostlara uymayın !.." hükmü tefsirlerde "Allah'ın gayrı sizi küfre ve şirke davet eden dostlarınıza ittibâ etmeyin ki, sizi idlâl etmesinler." şeklinde açıklanmıştır. Yoksa, Allah'a ve sırat-ı mustakime yani, kitaba ve sünnete davet eden insanalrın sözlerine ittiba etmek bilittifak vaciptir.
Alıntı ile Cevapla