Tekil Mesaj gösterimi
Alt 15 Ocak 2010, 00:23   Mesaj No:5

dua dilencisi

Medineweb Sadık Üyesi
dua dilencisi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:dua dilencisi isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 6969
Üyelik T.: 10 Şubat 2009
Arkadaşları:32
Cinsiyet:
Memleket:Ankara
Mesaj: 999
Konular: 28
Beğenildi:103
Beğendi:27
Takdirleri:690
Takdir Et:
Standart RE: Muhammed'ilerin Mezheplere Bakışı

Müslümanlara düşen mezhepçilik değil beğendiği mezhepleri taklit etmektir.
Müslümanlara düşen,Şeyhçilik,tarikatçılık,holigancılık değil,tüm müslümanları kardeş bilip Allah için sever ama,kendi tarikatına da uyar..
Müslümanlara düşen,Alimleri,mürşitleri,tarikatleri,mezhepleri savaştırmak değil,Alimlerin hak ve hukukuna riayet etmek,kurana ters olmayan tüm doğrularını kabullenmektir..
Müslümanlara düşen,ırkları,renkleri,nesepleri,meşrepleri savaştırmak,yarıştırmak,birbirlerini boğazlatmak değil,bunları Allahın ayetlerinden bilip,üst kimlik kardeşlikte birleşmeleridir..
Müslümanlara düşen,kendi mezhep alimini,şeyhini sorgulamaktan çekinmemek,doğruları bulmak için beşikten mezara okumak öğrenmektir.(imam şafii, imam malikin 9 yıllık talebesi olduğunu unutmayalım).
Müslümanlara düşen,Kadiri,nakşisi,nurcusu,sülaymancısı,fethulah çısı ve bilmem necisi ile kardeşleşmek,doğrularda buluşmak,yalnışları iade etmektir.
Müslümanlara düşen,öz kardeşi bile olsa müslüman değilse,müslüman olanı tercih etmelidir(ebu lehebin reddi,bilalı habeşinin kucaklanması gibi).

Allah c.c. razı ve hoşnut olsun değerli hocam müslümana düşen müslümanca yaşamak mezhepleri,dinleri,ırkları ,tarikatları,cemaatleri konuşmaktan tartışmaktan çok zaman okuduğum kitaplardan ve yazarlarından dahi şüphe duyuyorum tat alamıyorum çok güzel sohbet anlatıyor dinden,ırktan en önemlisi Peygamber efendimiz s.a.v. bahsediyor yaşamından hal ve tavırlarından konu nasıl oluyorsa cemaatlere tarikatlara gelince renk şekil değiştiriyor kesip biçmekten yapılması ve öğrenilmesi gereken en değerli bilgilerden hakkıyla yararlanamıyoruz .Allah c.c. insan eylesin bizleri sevdirsin müslümanı müslümana razı olduğu çerçevede yaşatsın insAllah elleriniz cennet gülleri dersin hocam....[/b]
Alıntı ile Cevapla