Tekil Mesaj gösterimi
Alt 31 Ocak 2010, 21:50   Mesaj No:8

kebuter

Medineweb Üyesi
Avatar Otomotik
Durumu:kebuter isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 6047
Üyelik T.: 05 Ocak 2009
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
Mesaj: 81
Konular: 2
Beğenildi:0
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Standart RE: Muhammed'ilerin Mezheplere Bakışı

tesekkur ederim cevap icin fakat muslumanlar icin muhammedi tanimi kullanilamaz. iyi niyetle ve bu tanimin nasil ilk defa kullanildigini bilmiyor olmanizdan, muslumanlar anlaminda kullanmis oldugunuzu dusunuyorum, ancak kullanilmamasi gerektigini de biliniz, bunu aciklayayim.

kuranin da konuyu ele aldigi gibi, oteden beri sirk-kufur zihniyeti, islamin vahiy olabilecegine sirtini dondugunden, kuranin hz muhammed tarafindan kavl edildigini savunagelmistir, ayette de bunu eger sen yazmis olsaydin onlara acik vermis olurdun seklinde ifade ediyor. bu, bir asagilama girisimidir. efendimizin ummi olmasinin hikmetlerinden biri de budur zaten. okuma yazmasi olmayan, ancak anadan dogmus gibi olan bozulmamis fitratini da hicbir zaman yitirmemis bir rasulun ummetiyiz.

muhammedi isminin ilk kullanimi, ingilizlerce ortaya atilmistir, islami muhammed hanedani olarak goren bir zihniyetin urunudur. tarih klasiklerine girmis olan the muhammedan dynasty gibi eserler de vardir, sozde islam tarihini ele aliyorlar.

peki neden boyle bir isimlendirme yapilmis? bununla olusturulmaya calisilan bir imaj vardir, o da islamin allah tarafindan vahiy ile insanliga yollanmis bir din degil, kurucusu olan bir ideoloji yani bir beser urunu seklinde algilanmasina yonelik bir imaj calismasi bu.

dikkat edersdeniz, ilahi vahiy ile insanliga indirilmis olup, sonradan insanlarca tahrif edilen ve islam olmaktan cikmis olan dinler olsun, toplumlari buyuk kitleler seklinde pesinden suruklemis ideolojiler olsun, hepsi de kurucularinin isimleri ile anilirlar. marksizm, darvinizm, kemalizm, isevi (hiristiyanlik), musevi (yahudilik), budizm, leninizm .... gibi. iste burdan yola cikilarak, islam dunyasinin buyuk cogunlugunu somurgesine alan batinin (ki ingilizler basi cekmekteydiler), somurgelestirdikleri toplumlarda dini referans alarak ekndilerine karsi direnc olusmasini onlemek icin, dini tahrif etme girisimlerinden birisi de bu sekilde tezahur etmisti ve sahih-hak din olan islami bir kisiye, bir hanedanliga indirgeme faaliyetinin eseri olarak muhammedilik adi da metinlerde yerini boylece almisti.
vesselam
Alıntı ile Cevapla