Konu Başlıkları: aklımız karıştı
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 26 Mart 2010, 23:30   Mesaj No:2

Yitiksevda

Medineweb Emekdarı
Yitiksevda - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Yitiksevda isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 2
Üyelik T.: 10 Nisan 2008
Arkadaşları:3
Cinsiyet:Erkek
Memleket:MALAZGIRT
Yaş:47
Mesaj: 5.078
Konular: 295
Beğenildi:124
Beğendi:24
Takdirleri:153
Takdir Et:
Standart RE: aklımız karıştı

Değerli kardeşim Alevilik İmam Ali'nin velayeti ile başlayan ve günümüze kadar gelen bir İslami inanç sisteminin koludur.Alevilik hususunda kimi zaman mistik bir gelenek,kim zaman mitolojik bir inanç,kimi zaman şamanizm,sosyalizm vs kavramlara dayandırmaya çalışırlar. Bu ortaya atılan iddialar ile yola çıkacak olursak Anadolu aleviliği,Anadolu müslümanlığı ,Türk-Kürt Aleviliği gibi İslamın ruhuna ters anlayışlar her zaman ırkçılık-faşizm anlayışının ürünleridir.Bu tür anlayışlar bana göre Allah'ın İslamı ile alakası yoktur Alevidir sünnidir şiidir muteziledir vs kavramlar parçalanmaktır.

Aleviliğin özünde ''İmam Ali'nin'' İmamet ve velayetine inanan asırlar boyu bu anlayışa sahip oldukları için baskı ve zulümlere maruz kalmış kesimleri görmekteyiz.İslam ümmetinin yetim evlatları muamelesi görmüşlerdir. Yavuz Selim döneminde binlerce Alevi Müslüman Hunharca katledilmiştir,Maraşta aynı Dersimde aynı akıbet ile karşılaşmışlardır.

Halk arasında meşhur olan '' Aleviler namaz kılmaz niye kılmaz '' İmam Ali camide şehid edildiği için camide namaz kılmazlar Allah aşkına Kuran İslamını benimseyen biri bu safsataları bütün alevilere mal ettiklerinde acaba vicdanen rahatlarmı ?

Şimdi kısaca konuyu uzatmadan Kardeşime şunu izah edeyim aleviler İslamdır ama ibadetlerini gerektiği gibi yerine getirmeyenler her kesimde olur ama bunu birileri yapıyor diye bütün bir kesimi töhmet altında bırakmadan bakmak lazım Acaba biz Alevi kardeşlerimizi sorgularken onlara ne kadar İslamın örnekliğini sunabiliyoruz diye kendimizi bir hesaba çekersek yine İnsanları İslamdan uzaklaştıranların sözde Müslümanlık adı altında sahtekarlık yapanlar olduğu gerçeği ile karşılaşıyoruz.

Müslümanlar tek vücuttur Alevi sünni vb ayrım olmamalı Üstünlük ancak ve ancak Takva iledir gerisi teferruattır.....Alevi derneklerinin yapmış oldukları en büyük hata öz inançaları bozmaktır,Cehennem partisine destek çıkmaktır hataları vardır ama İslamdırlar.

[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Şu vermiş olduğum linki incelerseniz İnşaallah faydalı olur...
Alıntı ile Cevapla