Konu Başlıkları: Iftira şirktir
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 10 Nisan 2010, 00:42   Mesaj No:3

FATİH KARAN

Medineweb Acemi Üyesi
Avatar Otomotik
Durumu:FATİH KARAN isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 6929
Üyelik T.: 08 Şubat 2009
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
Yaş:96
Mesaj: 19
Konular: 6
Beğenildi:0
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Standart RE: İFTİRA ŞİRKTİR

Allah razı olsun çok güzel bir konuya dikkat çekmişsin hatta dikkat çekmekle kalmayıp ümmetin kanayan yarasını deşmişsin. Öyle ki "İFTİRA ŞİRKTİR" gibi bir başlıkla olayın vehametinin altını kalın çizgi ile ilgiye sunmuşsun.

Belkide Maide 45. ayeti tekrar zikretsek yeridir; Biz Kitapta onlara, cana can, göze göz, buruna burun, kulağa kulak, dişe diş ve yaralara karşılıklı kısası farz kıldık. Bununla beraber kim kısas hakkını bağışlarsa, bu kendi günahlarına keffaret olur. Ve kim Allah'ın indirdiğiyle hükmetmezse, işte onlar zalimlerin ta kendileridir.

Ayatte Allah (c.c.) katledilenin canının karşılığı olarak maktülün katledilebileceğine dair helal çizgisini çizmiştir. Öyleki katlin karşılığında kısas olarak canına mal oluyor fakat "Fitne katilden beterdir" ayetini incelersek olayın vehameti daha net anlaşılır olacak inşaAllah. Yani birine iftira etmek onu katletmekten daha kötü bir durum.

Fakat gözardı edilen başka bir konu daha var; Allah (c.c.) "İnnemel mü'minune iğvetun" ayetini kullarının dikkatine sunarken neyi anladığımızın da çok önemi var. Yalnız mü'minler kardeştir diye anlarsak farklı anlaşılır ama ayeti "Mü'minler ancak kardeştir" diye anlayacak olursak halimiz ne olur? Öyleki yazarda kardeşimiz, yazarımızn eleştirdiği kesimde kardeşlerimiz. Kardeşlerimiz hakkında söylediklerimize ve düşündüklerimize dikkat edelim lütfen.

Hem bizi kardeş kılan Allah (c.c.)' tır. Annelerimiz değil...
Alıntı ile Cevapla