Tekil Mesaj gösterimi
Alt 03 Ağustos 2010, 22:05   Mesaj No:15

EbdA

Medineweb Aktif Üyesi
EbdA - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:EbdA isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 458
Üyelik T.: 23 Ekim 2007
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
Memleket:Van
Yaş:43
Mesaj: 156
Konular: 13
Beğenildi:1
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Standart

Abdulmelik kardeşim çok güzel açıklamış. Cahil aklı toptancıdır yani bir parçasına bakarak tümünü inkar eder. Evet uydurma hadis vardır ama uydurma hadis vardır diyerek tüm hadisleri de inkar etmek insafsızlıktır. Hadis imamları hayatlarını sahih hadisleri toplamak için harcarken bizim google müritleri internet başında yıllar içinde yapılan çalışmaları çöpe atmaya kalkışmışlardır işin gülünç tarafı ise kendilerine "hanif" ismini vermeleridir fakat tenekeye altın demekle teneke altın olmuyor.

Mustafa İslamoğlu'nun (her ne kadar tüm fikilerini kabul etmesem de) şu tespiti çok yerindedir. "Bir hadis-i şerifi duyduğumuz zaman öncelikle onun sahih olup olmadığına bakmalıyız şayet sahih ise o zaman ne demek istediğini anlamaya çalışmalıyız. Mesela "Ağaç secde eder" diye bir hadis olsun bu hadis üç insan tarafından şöyle anlaşılır
1- Hadisleri (veya her duyduğunu) araştırmadan kabullenen "Evet ağaç insan gibi eğilir ve secde eder çünkü hadis bunu söyler" der.
2- Hadisleri araştırmadan tümünü inkar eden "Bu ne saçmalık hiç ağaç secde eder mi" der.
3- Hadisi araştırıp sahih kaynaklardan bulan (Buhari başta olmak üzere Kütübü Sitte içinde) kişi secde ile ne denmek istendiğini araştırır ve "Evet secde ile Allah'a itaat ima edilmiştir gerçekten ağaç Allah'a itaat etmektedir (secde etmektedir)" der.

Bugünlerde ilk iki kutuptakilerini çok görmekteyiz. İlk kutup hadisi araştırmadan olduğu gibi kabul ederken ikinci grup yine araştırma zahmetinde bulunmadan hadisi inkar etmektedir.
Evet bir hadis sahih kaynakta geçiyorsa doğrudur ama o ilk görünen manasını vermeyebilir.

RECM ile ilgili inkarda buradan gelmektedir. Tüm hadisleri (güya sahih oldukları kesin değilmiş) inkar edenler dini sadece Kitaba indirmeye çalışmaktadırlar. Kitapta RECM'i bulamayan bu kişiler tüm hadislere rağmen RECM yoktur deme cürretinde bulunabilmektedirler.

Selametle inşallah.
Alıntı ile Cevapla