Tekil Mesaj gösterimi
Alt 03 Ağustos 2010, 22:49   Mesaj No:17

Yitiksevda

Medineweb Emekdarı
Yitiksevda - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Yitiksevda isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 2
Üyelik T.: 10 Nisan 2008
Arkadaşları:3
Cinsiyet:Erkek
Memleket:MALAZGIRT
Yaş:47
Mesaj: 5.078
Konular: 295
Beğenildi:124
Beğendi:24
Takdirleri:153
Takdir Et:
Standart

Değerli kardeşim Sünnet ve Hadis hususunda elbette çok dikkatli olmak ve toptan reddiyeciği bırakmak lazım.
Hadis ve sünnet Kuran hakikatleri ile çelişmeyeceğine göre recm hususundaki hadisler Kuran ile çelişmektedir.Nur suresi 2 ayet ile çelişmektedir.Recm Yahudi şeriatine göre Allah resulü tarafından uygulanmıştır.Kuranda hiç bir delil yok iken recmi Kurana muhalif rivayetleri Allah resulüne maletmek doğru değildir.''Canlı Kuran Örneği Allah Resulü Muhammed''in Kuran ile çelişecek söz söylemesini düşünmek ve ona maletmek kendisine iftiradır.

Ebda kardeşim Hadisler hususunda sizinde belirttiğiniz gibi bir usul vardır Hadis usulü günümüzde bir şeyi reddetmek kadar kolay bir yol yoktur ama o reddiyede ne kadar Kurani usul edile-i şerriye baz alınıyor buna bakmak lazım bakın siz güzelce rivayetleri vermişsiniz bu rivayetleri Kurana havale ettiğimde Nur suresi 2 ayetine ters düşmektedir şimdi kardeşim olarak siz söyleyin ne yapmamız gerekir?

İnşaallah en kısa zaman Peygambersiz Bir Kuran Anlayışı Olamaz diye bir çalışma ile günümüzde herkesin kendi aklına göre dini yorumlaması beğendiğini kabul beğenmediğini reddetmesi heva ve hevesler ile bakılması Kuran'ın nasıl anlaşılması gerektiğini dahi bilmeyen İnternet Alimlerinin düştüğü hatalar yaşamlarında namaz yok zekat yok eylemsiz söylemler ile kendilerini müfessir gören anlayışlara karşı nasıl dikkatli olunması hususları nasip olursa 3 4 güne yayınlamaya çalışacağım Allah'a emanet olunuz...

Zina eden kadın ve erkeğin herbirine yüzer sopa vurunuz. Allah'a ve ahiret gününe inanıyorsanız, O'nun dini konusunda onlara acımayınız. Onların ceza görmesine mü'minlerden bir grup da şahit olsun. (Nur-2)
(Seyyid Kutub)

İmdi, zina eden kadın ve erkeğin her birine yüz değnek vurun ve eğer Allah'a ve Ahiret Günü'ne inanıyorsanız, onlara karşı duyduğunuz acıma, sizi Allah'ın bu yasasını uygulamaktan alıkoymasın; ve inananlardan bir topluluk da onların cezalandırılmalarına şahit olsun. (Nur-2)
(Muhammed Esed)

Zine eden kadın ve zina eden erkek:İşte bunlardan her biri için etkisi cilt ile sınırlı yüz vuruş yapın eğer Allah'a ve ahiret gününe inanıyorsanız,o ikisine olan acıma duygunuz sizi Allah'ın hükmünü uygulamaktan alıkoymasın;inananlardan bir gurup ta onların cezalarına tanık olsun.(Nur-2)
(Mustafa İslamoğlu)



Ey Kitab-ı Mukaddesin izleyicileri! Şimdi size, (kendi kendinizden) gizlediğiniz Kitabın birçoğunu açıklamak ve bir kısmını da bağışlamak amacıyla Elçimiz gelmiştir. Şimdi Allahtan size bir ışık ve apaçık bir ilahi kelam ulaşmıştır, ki onunla Allah, kendi rızasını arayan herkese kurtuluşa götüren yolları gösterir, rahmetiyle onları karanlığın derinliklerinden aydınlığa çıkarır ve dosdoğru bir yola yöneltir.
(Maide 15-16)


Recmedilen Yahudiler


Buharı ve Müslim, İbni Ömer'den şunu rivayet eder­ler.

Yahudiler, zina halinde yakaladıkları bir çifti alıp Pey­gamber Efendimize getirmişlerdi. Peygamberimiz onlara “ki­tabınızda bu hususta ne buldunuz» der. Onlar da» kitabımıza göre zina edenlerin yüzlerini karaya boyar, rusvay ederiz» derler. Resülüllâh ta onlara “Yalan söylüyorsunuz. Tevratta Recm vardır. Eğer doğru söylüyorsanız, getirin Tevratı oku­yun» buyurur. Yahudiler de Tevrat okuyan birisini getirip okuturlar. Ancak okuyan, bir yeri eliyle örter. Resülüllâh onun elin kaldırtınca, Recme ait olan hüküm ortaya çıkar. Bunun üzerine Yahudiler “Evet Ya Muhammed, Tevratta' Recm vardır, ancak biz bu cezayı aramızda gizli tutuyorduk» derler.

Bu durum karşısında Yüce Peygamberimiz, zina eden bu çiftin Recmedilmesini emreder.
Bu recm hadisesini Berrâ Bini Azip, şöyle rivayet eder: Yüzü karaya boyanmış ve kırbaçlanmış bir Yahudi Resülüllâha getirilmiş. Yahudilere Resülüllâh, “siz kitabınızda Zi­na Cezasını bu çeşit mi buldunuz?» buyurur. Onlar da, evet derler. Peygamberimiz, Yahudi âlimlerinden birini çağırıp» sizi Tevratı Musaya gönderen Allâha yemine davet ediyorum. Kitabınızda zinanın cezası böyle midir?» buyurur.

Yahudi de, hayır, dedikten sonra sözüne devamla “eğer bana yemin verdirmeseydin, recmin cezasını haber vermiyecektim. İşin aslı şu. Bizim ileri gelenlerimiz arasında zina çoğal­mıştı. Bunlara recmi tatbik etmez olduk. Ama fakirlere za­yıflara bu cezayı uyguluyorduk. Bu da adalete uygun gelmi­yordu. Düşündük taşındık, bunun ortasını bulalım ve herkese uygulayalım dedik, bu gördüğün cezayı kabule mutabık kal­dık.
Bunun üzerine Resülüllah “Ey Allah'ım, öldükten sonra senin emrini ilk dirilten ben oldum» buyurduktan sonra o yahudinin recmini emreder.
(Tefs. Ayetül ahkam)

Şahsım adına bu tür hayatımızda uygulaması olmayan mevzuları tartışmak bize bir şey kazandırmıyor. Hadisler Nur suresi 2 ayetten öncesi içindir ve uygulama eski şeriate göre yapılmıştır.Nur 2 ayeti kerime ile Recm yerine sopa cezası uygulaması başlamıştır...


[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Şu vereceğim linkte Bu hususta tüm detaylar verilmiştir ....
__________________
Sakın başkasının kölesi olma; çünkü ALLAH seni hür yaratmıştır .

-İmam Ali- (a.s)
Alıntı ile Cevapla