Tekil Mesaj gösterimi
Alt 31 Ağustos 2010, 00:27   Mesaj No:2

Medine-web

Medineweb Site Yöneticisi
Medine-web - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Medine-web isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 1
Üyelik T.: 14Haziran 2007
Arkadaşları:7
Cinsiyet:Erkek
Yaş:50
Mesaj: 2.988
Konular: 339
Beğenildi:1173
Beğendi:346
Takdirleri:7784
Takdir Et:
Standart

islam ilimlerine,inancına,kavramlarına bakış tipi hep sorunlu olagelmiştir.bu kavramlara şaşı bakarsanız yada heva hevesinize uyup ,ifrat tefriti aşarsanız ,ardınıza bir yığın şaşı bakışlı sorun bırakırsınız...
mesela ;
ebu cehil adlı zat ,zamanının islam firavunu olması doğrudur..ama o öldü gitti..biz hala ebu cehili recmetmeye devam ediyoruz.hutbe ve vaazlarımızın süsü için yerden yere vuruyoruz Onu..ama bu şaşı bakıştır.islam abu cehlin kişiliği ile değil,şahsıyla değil beyniyle uğraşmaktadır...ebu cehil öldü o şahısla konumuz kapandı.ama ebu cehiller ölmedi,daha akıllısı daha saygısızı daha dengesizi kıtalar geziyor..savaşımız bu kafa ile olmalıdır.
mesela;
mehdi...
mehdi lider imam kurtarıcı ıslah edici demektir..her asırda,her yılda,her ayda mehdi vardır ve olacaktır..her müslüman bir mehdidir.bunu bir kişiye özel yapmak bana göre şaşı bakıştır.ama ıslahçıların içinde en büyükleri vardır olacaktır elbette...kavramları daraltmanın anlamı yok..
mehdi beklemek neye benziyor biliyormusunuz ?
tembel miskin pısırık olan bir müminin,onarım bakımm için başkasına devretme hastalığıdır...israil oğlullarının hz musaya dedikleri gibi,biz "burda kalacağız senle rabbin gidin düşmanı bitirin sonra geliriz..."
kavram karmaşası,şaşı bakışlar,dengesiz düşünceler bize yakışmaz...
Alıntı ile Cevapla