Konu Başlıkları: İman – Sâlih Amel İlişkisi
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 21 Eylül 2010, 03:57   Mesaj No:19

BEDİİ HAMİT

Medineweb Paylaşımcı Üyesi
Avatar Otomotik
Durumu:BEDİİ HAMİT isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 12750
Üyelik T.: 19 Eylül 2010
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
Memleket:HATAY
Yaş:67
Mesaj: 395
Konular: 20
Beğenildi:4
Beğendi:0
Takdirleri:60
Takdir Et:
Standart

Alıntı:
MEVLÜT HÖNÜL:
Yapmış oldukları Amel bencil amaçlar ile değilse! İnsanlığa faydalı olma amacı güdüyor ise Allah’ın vaadinin hakk olduğu ve EL ADL isminin tecellisine inanarak, hiçbir kimsenin zerre iyilik ve kötülüğünün kaybolmayacağı inancı ile. Allah’ın bu amellerinden ötürü işlemiş oldukları günahlardan çekecekleri azabı hafifletebileceğini Nisa/48 ve Zümer/53 ayeti kerimelere dayanarak izah etmeye çalıştım... Affedilme mevzuu Allah’ın indinde gaybi bir konudur. Affedilebileceklerini kesin olarak iddia etmek Allah’tan daha şefkatli olmaya çalışmak gibi olur Bundan da Allah’ı sığınırız...
İlim ve icad sahibi insanlar dünyadayken bu ilimlerinin zaten karşılığını alıyor. Bununla beraber Cehenneme gitse bile yaptığı iyilikler boşa gitmeyecektir. Cehennemdeki azabının şiddeti hafifleyecektir.Cehennem azabının hepsi aynı değildir. Birisinin azabı diğerine göre bin kat daha şiddetli olabilir. Bu bakımdan bu dünyada başlarına müsibet gelen kişi kafir olsa da ahirette cehennem azabının azalmasına sebep olur.

Kömür gibi maddeler, süslemekle veya yıkamakla kömürlükten kurtulamaz. Bu nedenle yaratıcısına inanmayan bir insan başkalarına iyilik yapmakla Allah’a iman etme sorumluluğundan kurtulamaz. İman etmedikçe de cennete giremez. Çünkü Cennete girmenin birinci şartı iman etmektir.

Şimdi şöyle bir mantık yürütebilir miyiz şirk koşmadı ama inkar etti yani kafir veya ateist olarak can verdi. Fakat insanlığa hizmet etti. Şirk koşmadığı için ama ( kafir olarak can verdi ) Allah bu kulun günahlarını affeder mi ? İnsanlığa Yaptığı iyi amel hizmetten dolayı bu kafiri cennetine alır mı ?

Elbette allühüalem diyeceğiz. Ama durumunun ne olacağına dair ait elimizde açık ve net ayetler var

BAKARA - 39:
İnkâr edenler ve âyetlerimizi yalanlayanlara gelince, işte bunlar cehennemliktir. Onlar orada ebedî kalacaklardır.


ARAF-40: Ayetlerimizi inkar edenlere ve onlara karşı büyüklük taslayanlara göğün kapısı açılmaz ve deve iğne deliğinden geçmedikçe de cennete girmezler. Suçluları böyle cezalandırırız.

[Kehf 103, 104, 105]
(Deki: Size en çok ziyana uğrayanları haber verelim mi? Onlar dünya hayatında iyi işler yaptıklarını sandıkları halde, çabaları boşa giden kimselerdir. İşte onlar, Rablerinin âyetlerini ve Ona kavuşmayı [dirilmeyi, hesabı, ceza ve mükâfatı] inkâr eden,
bu yüzden amelleri boşa giden kimselerdir. Onlar için, kıyamet günü, hiç bir terazi tutmayız.

(Ayete dikkat ki, onlar için cennet- cehennem için hiç terazi tutulmayacağını söylüyor. Hiç bir terazi tutmayız. Ne demek ? İyilikleri ile kötülüklerini ölçmeyiz çünkü amelleri boşa gitmiştir, tartıya girecek makbul şeyleri kalmamıştır.)


__________________
EN BÜYÜK ALLAH BAŞKA BÜYÜK YOK. NE MUTLU MÜSLÜMANIM DİYENE
Alıntı ile Cevapla